***Tre milionë britanikë viktima të mashtrimeve***

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • ***Tre milionë britanikë viktima të mashtrimeve***

   [IMG:http://img84.imageshack.us/img84/9716/f0910025814751mjh9.jpg]
   Tre milionë njerëz në vit janë viktima të mashtrimeve nëpërmes
   e-mailit, letrave dhe telefonit derisa mashtruesit nga kjo fitojnë 3.5
   miliardë funte (rreth 4.5 miliardë euro) – ka treguar raporti më i ri i
   Zyrës për tregti të ndershme në Britani të Madhe.
   [/b]Disa nga
   mashtrimet bazohen në fitimet e rrejshme të lotarive, por që të merren
   paratë nevojitet të paguhen edhe shpenzimet administrative. Të tjerat
   përfshijnë punën nga shtëpia pa kualifikime dhe pagesën e anëtarësimit
   për organizatat joekzistuese.


   “Një numër i madh i e-mailave, të cilët i ka zbuluar fushata jonë
   Scamnesty, qëllimi i së cilës ka qenë të inkurajojmë njerëzit të
   lajmërohen në rast se janë mashtruar, tregojnë se me të vërtetë
   ekzistojnë mashtrime për secilin'', ka sqaruar Mike Haley, drejtor i
   njësisë për mbrojtjen e konsumatorëve në Zyrën për tregti të ndershme
   në Britani të Madhe.


   Nga kjo zyre këshillojnë konsumatorët që të mendojnë mirë dhe me kujdes
   para se t’u dërgojë para njerëzve apo kompanive të cilat nuk i njohin,
   dhe porosisin: Nëse diçka ju tingëllon si tepër e mirë për të qenë e
   vërtetë atëherë sigurisht edhe nuk është e vërtetë
   º°⋱⋰°º◦◦º°⋱⋰°º◦◦º°⋱◦º°⋱⋰º°⋱⋰°º◦◦º°⋱⋰°º◦◦º°⋱◦º°⋱⋰º°⋱⋰°º◦◦º°⋱⋰°º◦◦º⋱⋰°º◦◦º
   --------------------- [IMG:http://i33.tinypic.com/2qcpjiu.gif] ----------------------
   º°⋱⋰°º◦◦º°⋱⋰°º◦◦º°⋱◦º°⋱⋰º°⋱⋰°º◦◦º°⋱⋰°º◦◦º°⋱◦º°⋱⋰º°⋱⋰°º◦◦º°⋱⋰°º◦◦º⋱⋰°º◦◦º
   -----PA PIK INTERESI!-----