Pikturat e Hitler-it sjellin 42 000 euro

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Pikturat e Hitler-it sjellin 42 000 euro

   [Blockierte Grafik: http://i31.tinypic.com/2zdog05.jpg]


   Tri piktura në akuarel të pikturuara nga Adolf Hitler, kur ishte në moshë të re, janë shitur në ankand për 42 000 euro në qytetin e Bavarisë, Nurenberg në fundjavë.

   Aksionari gjerman Herbert Weidler, ka thënë se tri piktura i janë shitur tre ofertuesve me anë të telefonit. Edhe pse nuk dihet numri i saktë i pikturave të Hitler-it, ekspertët besojnë se ai ka pikturuar deri në 720 piktura, përfshirë skicat, që ende ekzistojnë.

   “Lloje të ndryshme klientësh janë interesuar për pikturat”, thotë Wiedler”. “Ata janë intelektual, biznesmen apo njerëz normal të cilët kanë kursyer para dhe i dëshirojnë pikturat”.

   Pikturat mbajnë datën prej vitit 1910 deri 1911 dhe kanë origjinë nga Vjena, ku Hitler ishte edhe një artist ushtarak. Ai aplikoj në shkollën e artit në Vjenë por nuk u pranua.

   Ka pasur një numër të madh të ankandeve të tjera në Gjermani dhe jashtë saj për pikturat e Hitlerit edhe në të kaluarën. Tri pikturat akuarel janë hedh në ankand të shtunën dhe kanë përfshirë vizatime të një shtëpie verimit, një mulli dhe një kishë në një hapësirë rurale.

   "Weissenkirchen in der Wachau" është shitur për 24 000 euro dhe është blerë nga një i huaj përderisa dy pikturat e tjera “Zerschossene Muehle” është shitur për 11 euro kurse “Haus mit Bruecke am Fluss” për 7000.

   “Dëshiroj të theme se kualiteti i mësuesve të artit nëpër shkolla e kanë mësuar atë të vizatojnë”, ka thënë Widler. “Të tjerët mund të mendojnë ndryshe por ne kemi parë se ato kanë pasur më shumë se kualitet modest”.

   Autenciteti i pikturave që ndërlidhet me Hitlerin për kohë të gjatë kanë qenë një shkak për grindje. Me 1983, revista gjermane “Stern”, publikoj ato çfarë ajo i quajtur, ekstrakte nga ditari i Hitler-it. Ata më vonë thanë se të tëra pikturat ishin mashtrim.