Arti

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team


  • Arti (nga Latinishtja ars, kuptimi "aftesi") eshte prodhimi ose procesi i aplikimit efektiv te nje trupi dhe i dijes. Me shpesh perdoret si nje aftesi komplete; ky kuptim eshte ruajtur ne fraza te tilla si "liberal arts" dhe "martial arts".

   Arti ne kuptimin e gjere te fjales perfshin te gjitha aktivitetet njerzore - ne menyre vetjake ose bashkesije - duke u bazuar ne pikepamje teknike, rregulla te sjelljes qe rrjedhin nga studimi dhe pervoja e qe sjellin forma krijuese te shprehjes estetike.  • Njeriu eshte i prire per pune e krimtari nga natyra.Keta dy faktor kan lene gjurme te thella ne kulturen e tij ne lendore dhe mendore.
   puna ka qen i vetmi mjet me anen e seciles me koh njeriu eshte shoqeruar prej re gjitha qenjeve te boptes shtazore , eshte ber qenje me e ngritur qenje evetdijshme . Njeriu ne veprimtarin e vet te punes ka qen kurdoher i qellimshem , ka ndertuar plane re cilat eshte perpjekur me i sendertuar me cdo kusht.
   nepermjet punes ai ka plocuar nevojat e veta jetsore.
   Mirpo historia deshmon se njeriu primitiv nuk ka qen i kenaqur plotesisht vetem me permbushjen e ketyre nevojave.
   Pasi ka qen plotesisht i pasjisur me ushqime , veshmbathje dhe sterhimin e vet ka marr nje hov me te madh.
   Ne kete kohe ai eshte perpjekur te gjej menyren se si te shkarkohej nga punet e renda duke dashur te siguroj sa me shum koh te lire te cilen e ka vu ne sherbim te krijmtaris artistike.
   Ne kete mynyr eshte bere krijues dhe ka filluar te provoj vepra industriale qe jan te dobishme dhe te bukura.
   Kan kaluar shum e shum shekuj njeriu ka pasur horizontin e vet te dituris te trashiguar prej te pareve.
   Ket ka ardhur duke ethelluar perher e me teper duke i dhen trajt me te plot dhe permbejtje me te persosur permes te menduarit.
   Ka filluar te studjoj natyren e ligjet e saja me qellim qe njohurit e fituara ne kete menyr te zabatoj per te siguruar mirqenjen e vet.
   Ka studiuar njeriun me shoqerin njerzore sepse ka dashur te krijoj nje jet te begatshme dhe bashkesi me te lumtur.
   Keahas me keto perpjekje , aktiviteti i shpirtit te njeriut eshte segjeruar edhe me tej.
   Ai ka ndie nevojen te shfaq krejt qkandegjon dhe she duke menduar njeherit te jap mendiumet dhe ndjenjat e veta ne trajt te bukur,nepermes fjales,tonit,ngjyres,vijes,lojes,trajtes dhe levizjes.
   Duke krijuar vepra te bukura ai ndjinte knaqesi te thelle por njekohsisht pepiqej mej knaq edhe shiquesit e vepres se vet.
   Njeriu eshte qenje shoqerore ne te gjitha manifestimet e jetes si e tiulle aj perhap dijen e vet te tjereve duke hartuar vepra te bukura , synon me ngjall po at ndjenjen e knaqsis kohe te njerzit e tjere.
   Keto krijime quhen VEPRA ARTISTIKE kurse puna qe ushtron ai quhet ART .
   Fjala ART rjjedh prej fjales latine ARS qe do te thot me mejshtri aftsi zotesi