Angepinnt Anatomia e njeriut

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Anatomia e njeriut

   Anatomia e njeriut është studimi shkencor i morfologjisë së trupit të njeriut të rritur[1]. Anatomia ndahet në anatomi bruto dhe anatomi mikroskopike[1]. Anatomi bruto (ose anatomi topografike, Anatomi rajonale, ose antropotomi) është studimi i strukturave anatomike që mund të shihen me sy të lirë(pa ndihmën e thjerrzave ose mikroskopit)[1]. Anatomia mikroskopike është studimi i strukturave anatomike me ndihmën e mikroskopit, e cila përfshin historia (studimi i organizimit të indeve)[1], dhe studimin e qelizave.. Studimi i rrethinës së pjesëve të trupit dhe vendndodhjes së tyre që në kirurgji luajnë një rol të rëndësishëm bëhet në Anatominë topografike. Krahasimi ndërmjet pjesëve të trupit të qenieve të gjalla bëhet në Anatominë krahasuese. Mësimet, kërkimet dhe studimet për pjesët e trupit të organizmave zhvillohen në Institute e ndryshme shkollore për të cilët në rrethin e ngushtë thuhet Anatomia. Anatomia e njeriut së bashku me fiziologjinë dhe biokiminë është themeli i shkencës mjekësore

   Tabela e përmbajtjeve
   1 Ndarja e anatomisë
   2 Shiko edhe
   3 Referencat
   4 Lidhje të jashtme   Ndarja e anatomisë
   Anatomia përfshin të gjitha pjesët e trupit duke filluar nga Skeleti i cili përbën pjesën strukturore, pastaj sistemi muskulor i cili ka një lidhje perfekte me muskujt, Sistemi i qarkullimit të gjakut, Sistemi nervor, Lëkura dhe organet e brendëshme.