Filmi serb “Besa” premierë në Prishtinë

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Filmi serb “Besa” premierë në Prishtinë

   [Blockierte Grafik: http://s5.tinypic.com/23sje4l_th.jpg]


   Për
   adhuruesit kosovarë të filmit në muajin e maj do të shfaqet si premierë
   filmi serb, i cili e paraqet fjalën shqipe “Besa” dhe e pasqyron
   traditën shqiptare dhe nderin e dhënë.   Filmi është realizuar nga regjisori serb, Sërgjan Kranoviq, ky film
   është dhënë premierë në Beograd më 31 mars në sallën “Sava Centar” dhe
   kishte mbledhur shumë adhurues të filmit.   Këtu paraqitet tradita shqiptare për nderin dhe fjalën e dhënë, me
   gjithë faktin se kjo fjalë shpesh përplaset me shumë emocion.
   “Protagonisti” i filmit është Azemi (Miki Manoloviq) - shqiptari që ruan
   gruan e një profesori që kishte shkuar në luftë e i cili për asnjë çmim
   nuk i thyen premtimet. Ky moment ndryshon gjithçka dhe ngelet si shenjë
   në jetën e dy personazheve kryesore.   Ndërsa Drejtori i Kompanisë për distribuimin dhe shfaqjen e filmit,
   “Genci”, Milazim Salihu, tha: “Marrëveshja për të sjellë “Besën” në
   Kinemanë ABC është arritur në saje të bashkëpunimit me kinematë e
   Beogradit”.   Së bashku me filmin do të vijë edhe ekipi e filmit. Kemi bërë
   marrëveshje dhe 90 përqind është e sigurt ardhja e tyre, shtoi Salihu.

   Gjithë ç'jemi Shqipëtarë,
   Jemi një fis e një farë,
   Kemi të tërë një shpresë,
   Një gjak, një gjuhë, një Besë.