40 vitet e fundit është ulur vdekshmëria

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • 40 vitet e fundit është ulur vdekshmëria

   40 vitet e fundit është ulur vdekshmëria   Mirëqënia e njeriut është rritur ndjeshëm në 4 dekadat e fundit dhe këtë e tregojnë të dhenat më të fundit, sipas të cilave, në grupmoshën 15-59 vjec, vdekshmëria është ulur në masën 34 % për femrat dhe 19 % tek meshkujt.

   Në vendin e parë të vendeve me vdekshmëri më të vogël qëndron Islanda e ndjekur nga Suedia dhe Malta. Studimi është publikuar në revistën “Lancet” ku shifrat e vdekshmërisë në Afrikë për shkak të virusit HIV janë të frikshme.

   Duke filluar që nga viti 1990, rënia e vdekshmërisë tek femrat ka pësuar një ulje më të madhe krahasuar me meshkujt.