Kujtimi në harresë

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Kujtimi në harresë

   [Blockierte Grafik: http://s5.tinypic.com/vwskfq_th.jpg]


   Kujdesi ndaj vlerave kulturore njerëzore është i domosdoshëm, nëse duam të
   identifikohemi si komb.   Kosova ka njerëz që kanë dhënë shumë nga vetja e tyre, si në art,
   si në muzikë, në letërsi, në gjuhë, në histori, etj., e ne t’i harrojmë
   ata që dikur u identifikuam me ta, është turp.


   Kanë filluar të lëvizin në këtë drejtim, por po druaj se shumë pak.

   Presidenti
   i Kosovës dr. Fatmir Sejdiu, e dekoroi bilbilin e Kosovës, Nexhmije
   Pagarusha, me medaljen “Artiste e merituar”.


   Eh, kjo me dhëmb. A u dashka që këta njerëz të plakën, të
   kërrusen e pastaj të mendohet për një dekoratë?


   E ku janë njerëzit e tjerë që kanë dhënë shumë në të gjitha
   fushat e studimit të tyre dhe që pamëshirshëm po tretën e humbin nga
   pakujdesia e institucioneve të shtetit tonë.


   Duhet të kemi kujdes se humbja e këtyre njerëzve është edhe
   humbje e vlerave të mëdha të kombit tonë.

   Gjithë ç'jemi Shqipëtarë,
   Jemi një fis e një farë,
   Kemi të tërë një shpresë,
   Një gjak, një gjuhë, një Besë.