Në Sallonin e Akademisë Evropiane të Arteve, 21 artistë shqiptarë

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Në Sallonin e Akademisë Evropiane të Arteve, 21 artistë shqiptarë

   [Blockierte Grafik: http://i48.tinypic.com/2dub8z5.jpg]

   Prishtinë, 22 maj - Seksioni shqiptar i Akademisë Evropiane të Arteve, që është themeluar në vitin 2002, ka njoftuar se sivjet në sallonin jubilar të Akademisë Evropiane të Arteve, i 40-i me radhë, që hapet të 22 maj në Gembleux, periferi e Brukselit, dhe mbyllet më 30 maj 2010 kur edhe jepen çmimet artistike nga juritë përkatëse profesionale, prezantohen 71 vepra arti të 21 artistëve shqiptarë, prej të cilëve 6 janë poetë, 10 piktorë dhe 5 artistë të fotografisë artistike.

   Kryetari i Seksionit shqiptar të Akademisë Evropiane të Arteve, piktori i shquar Jetullah Haliti - ETI, ka theksuar për KosovaLive se kësaj radhe janë bërë përgatitje shumë më serioze për prezantimin e vlerave artistike kombëtare shqiptare nga Kosova, Shqipëria dhe diaspora në këtë eveniment kulturor ndërkombëtar meqë është edhe jubilar, i dyzeti me radhë.

   Piktori Haliti, i cili ka organizuar gjithë këtë veprimtari prezantuese të artistëve shqiptarë, thotë se vetëm në këtë mënyrë bëhet integrimi i vlerave artistike kombëtare në nivel ndërkombëtar. Ai është i bindur se kjo është rruga më institucionale për integrimin e kulturës shqiptare në botën e qytetëruar dhe dëshmi për këtë ka një serë pjesëmarrjesh dhe mirënjohjesh individuale nëpër manifestimet reprezentative të këtij institucioni të pavarur të kulturës evropiane.   [Blockierte Grafik: http://i40.tinypic.com/35k7tk3.gif]
   Në jetë tri gjëra duhësh ti mendosh dy herë para se ti bësh :
   - Një Zemër para se ta thyesh...
   - Një Derë para se ta mbyllësh...dhe,
   - Një Fjalë para se ta thuash...