Hana Qena prezanton Kosovën në dy festivale ndërkombëtare

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Hana Qena prezanton Kosovën në dy festivale ndërkombëtare

   [Blockierte Grafik: http://i48.tinypic.com/51acf7.jpg]

   Shfaqja “- – -” (lexohet: tri vija) e konceptuar dhe me regji nga
   Hana Qena, do të marrë pjesë në dy festival ndërkombëtare të teatrit për
   Studentë – në Spanjë dhe Holandë.
   Kjo shfaqje do të jetë në konkurrencë zyrtare në ACT Festival në
   Bilbao (Spanjë), që do të mbahet nga data 1 deri më 5 qershor dhe në
   IT’s Festival do të shfaqet në kuadër të programit të krijuesve të rinj,
   që do të mbahet nga data 23-31 qershor në Amsterdam, që të dy këto
   festivale janë studentore dhe prezantojnë veprat e regjisorëve student
   nga shumë vende të Botës.

   Shfaqja zgjat 25 minuta dhe në të janë tre tregime të shkruara
   bashkërisht nga Hana Qena dhe Vesa Qena. Në këtë shfaqje luan Alban
   Zogaj, ndërsa konceptin vizual dhe skenografinë e ka bërë Bardhi Haliti.

   “Ai nuk mund t’i durojë figurat tiranike. Për t’u çliruar nga ato ai
   duhet të merr vendime të guximshme, në fillim ai duhet ta shkatërroj
   figurën e prindit. Ndyrësia e babait dhe pastërtia e nënës e nxisin atë
   për të shkatërruar çdo gjë rreth tij. Momentin kur ai fillon të kuptoj
   jetë, ai dëshiron të vdes”, thotë regjisorja Hana Qena.

   Gjithë ç'jemi Shqipëtarë,
   Jemi një fis e një farë,
   Kemi të tërë një shpresë,
   Një gjak, një gjuhë, një Besë.