Ushqimi gjatë natës dëmton dhëmbët

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Ushqimi gjatë natës dëmton dhëmbët

   Ushqimi gjatë natës dëmton dhëmbët
   Personat të cilët hanë gjatë natës mund të dëmtojnë seriozisht dhëmbët e tyre, bëjnë të ditur shkencëtarët danez nga Universiteti i Kopenhagës.

   Të dhënat e mbledhura gjatë gjashtë viteve nga 2217 persona të eksperimentuar, tregojnë se ushqimet e natës janë të lidhura me një rrezik më të madh të dëmtimit të dhëmbëve, pa marrë parasysh llojin e konsumuar të ushqimit.

   Shkencëtarët besojnë se shkak i kësaj është ulja e tajimit të pështymës gjatë natës, pasi sasi të mjaftueshme të pështymës janë të nevojshme për të eliminuar mbeturinat e ushqimit në gojë, shkruan revista Eating Behaviours.

   Krahas pastrimit të dhëmbëve dy herë në ditë, shkencëtarët propozojnë që një orë para gjumit asgjë të mos hahet dhe të pihet vetëm ujë.