Sa përfitojnë këngëtarët nëpër dasma?

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Sa përfitojnë këngëtarët nëpër dasma?

   [Blockierte Grafik: http://i32.tinypic.com/2z53wja.jpg]

   Fakti se këngëtarët ose grupet e orkestrave për 5 orë këndim
   në një dasmë përfitojnë më shumë se një rrogë të një kryetari të
   shtetit, është më se evidente, dhe këtë e di gjithkush që bën një dasmë.
   Më të kërkuar në mesin e këngëtarëve janë kryesisht nga Kosova dhe
   Maqedonia. Pra, çmimi i tyre sillet prej 2 000 deri në 6 000 euro

   Një dasmë shqiptare përveç gëzimit familjar, paraqet kulmin e
   fitimit për këngëtarët e estradës shqipe, pastaj për pronarët e
   restoranteve, por edhe për ata që kanë një sallon për rregullim flokësh.
   Këtij fitimi i bashkëngjiten edhe pronarët e artarive në vend, ku
   personi që bën një dasmë dhe për gjithë këto salltanate, duhet të ketë
   minimum 10 mijë euro. Ana tjetër e medaljes është se dikush nga dasmorët
   s’bën dasmë pa një, dy ose tre këngëtarë, ku mesatarja e pagesës për
   një mbrëmje sillet rreth 3 000 euro.


   Fakti se këngëtarët ose grupet e orkestrave për 5 orë këndim
   në një dasmë përfitojnë më shumë se një rrogë e një kryetari të shtetit
   është më se evidente, dhe këtë e di gjithkush që bën një dasmë. Pjesa më
   e madhe dhe më e kërkuar e këngëtarëve dhe grupeve të orkestrave janë
   nga Kosova dhe Maqedonia. Në majën e hierarkisë ngjiten disa nga yjet e
   estradës, si këngëtarët Shkurte Fejza, Mahmut Ferati, Shyhrete Behluli,
   Ilir Shaqiri, Labinot Tahiri-Labi, Remzie e Nexhat Osmani, Motrat
   Mustafa, Meda, Lori, Pandora, Aziz Murati, dhe tjerë. Shuma për një
   mbrëmje në një dasmë është e njohur për shumicën e atyre që dëshirojnë
   të argëtohen me këtë yje të estradës shqipe. Pra, çmimi i tyre sillet
   prej 2 000 deri në 6 000 euro. Në nivel të këtillë të estradës popullore
   janë edhe një pjesë e këngëtarëve tjerë dhe grupeve të orkestrave të
   cilat për një mbrëmje të argëtojnë prej 800 deri 1 200 euro. Një fitim
   identik ka edhe te pronarët e salloneve të ndryshme në vend të cilët
   ofrojnë ndaj klientëve komoditet po edhe ushqimin e duhur të cilin e
   kërkojnë dasmorët.


   Ata për një mbrëmje dasme me rreth 300 mysafirë fitojnë diku 3
   500 euro për mbrëmje. Llogaritur në muaj kjo shumë arrin diku 90 000
   euro fitim. Shteti pra ndihmohet edhe në mënyrën tjetër të harxhimeve që
   ata bëjnë në vend, me blerje të dhuratave të arit, dhuratave tjera
   gjigante, veshjeve tradicionale për çiftet, pastaj gardërobat e reja
   speciale për dasma, gostitjet etj. Në këtë ndërlidhen edhe sallonet për
   rregullim të flokëve te të cilët nga ana e grave sillet njëjtë një fitim
   i madh. Kjo periudhë fillon bile qysh në momentet kur festohen nata e
   maturës. Sezoni veror është periudha kur pronarëve të salloneve për
   rregullim të flokëve, madje arrin fitime në mbi 2 500 euro në muaj. Kjo
   llogari vjen nga një llogaritje e thjeshtë, nëse gjatë një dite
   rregullohen dhjetë femra, por në të kundërtën ky numër është edhe më i
   madh gjatë kremteve të veçanta kur kryhet ceremonia finale e dasmave.
   Sipas pronareve, një rregullim i flokëve kushton rreth 600 denarë, por e
   njëjta ndryshon nga mënyra e stolisjes që mund të jetë edhe 500 deri 3
   000 denarë. Shumica nga ato theksuan se për lokalet e tyre paguajnë
   edhe tatim në komunat ku ato punojnë. Ai tatim dallon nga muaji në muaj
   dhe nga lokali në lokal, por shuma mesatare është rreth 150 euro për
   muaj.


   Çmimi i yjeve

   Labinot Tahiri-Labi, 6 500 euro

   Remzie dhe Nexhat Osmani, 4 000 euro

   Shyhrete Behluli, 3 500 euro

   Mahmut Ferati, 3 500 euro

   Meda – 3 500 euro

   Aziz Murati, 3 000 euro

   Pandora, 2 000 euro

   Loreta Kaçka-Lori, 2 000 euro

   Motrat Mustafa, 2 000 euro

   Adnan Daci me orkestër, 1 800 euro

   Gjithë ç'jemi Shqipëtarë,
   Jemi një fis e një farë,
   Kemi të tërë një shpresë,
   Një gjak, një gjuhë, një Besë.

  • Bash qashtu esht ama mu hiq sum pelqen ky fakt qe i marrin kta me knu aj qe ka mundsi mir por ,,
   Kan Than Zgjati Kamt sa e ki Jarganin :!

   Shqiptari Hin Ne Borgje prej shokve a ku di une ose edhe Kredit merr vetem e vetem qe ta baj ni Dasem te madhe me kengtar te mdhej P.Sh me Marr Labin per 6000€ une personalisht them kurr se kisha marr :! E Shqiptari shkon e merrr e me than Ejj a din kan e kam pas ne darsem me knu Labin e knej tan jeten ka me pagu qat Kredit :!
   MIA SAN MIA