Horoskopi i të famshëmve: Hitler, Presley, Clinton dhe Gates

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Horoskopi i të famshëmve: Hitler, Presley, Clinton dhe Gates

   Horoskopi i të famshëmve: Hitler, Presley, Clinton dhe Gates

   Adolf Hitler

   Ashedenti në akrep tregon se Hitleri kishte një natyrë të gjallë dhe pamje të thekshme. Mesqielli në luan bashkë me Saturnin tregojnë imazhin dhe rolin e tij prej diktatori. Saturni në luan tregon vrazhdësinë dhe dëshirën e tij për sundim dominues.

   I lindur më 20 prill 1889, (në orën 19:00) - Braunau, Austri; 13L04 48V15
   Dielli në dem 0°49'
   Hëna në bricjap 6°51'
   Merkuri në peshore 25°43'
   Venera në dem 16°42'R
   Marsi në dem 16°24'
   Jupiteri në bricjap 8°15'
   Saturni në luan 13°28'
   Urani në peshore 19°29'R
   Neptuni në binjakët 0°51'
   Plutoni në binjakët 4°42'
   Erisi në peshqit 19°02'

   Ashendenti në akrep 1° - Mesqielli në luan 10°

   Adolf Hitler ishte diktator gjerman, i cili me ushtrinë e tij e kishte pushtuar pothuajse tërë Evropën, gjatë Luftës II Botërore, ndërsa dorëzimi i pushtetit dhe sidomos zhdukja e tij në vitin 1945 ende mbetet një mister i vërtetë.

   ***
   Ashedenti në akrep tregon se Hitleri kishte një natyrë të gjallë dhe pamje të thekshme. Mesqielli në luan bashkë me Saturnin tregojnë imazhin dhe rolin e tij prej diktatori. Saturni në luan tregon vrazhdësinë dhe dëshirën e tij për sundim dominues. Dielli në dem e bënte Hitlerin një person që pëlqente çdo gjë materiale dhe të prekshme. Po ashtu, edhe Venera dhe Marsi në dem, vetëm sa e forcojnë këtë gjë. Venera i jepte atij fuqi të llahtarshme për vlerësimin e situatës, ndërsa Marsi ia dhuronte natyrën e ndjeshme dhe dashurinë. Hëna dhe Jupiteri, të lidhura për së afërmi në bricjap, i jepnin Hitlerit popullaritet të madh dhe kontroll mbi masën e njerëzve. Që të dy këta planetë të bëjnë ambicioz dhe lidhen me çështjet praktike e territoriale. Jupiteri në bricjap, në veçanti kërkon zgjerimin e territoreve. Planeti i Merkurit e bënte Hitlerin të jetë i padurueshëm, gjaknxehtë, mendjemprehtë dhe fjalëzjarrtë. Urani në peshore është ana e tij muzikale dhe artistike, sikundër edhe zgjuarsia e tij taktike. Neptuni dhe Plutoni, të lidhur afër në shenjën e binjakëve, e përfshinin Hitlerin dhe gjeneratën e tij në metodat e reja të komunikimit dhe transportit, madje edhe me gjërat mbinjerëzore dhe psikike.
  • Elvis Presley

   Ashendenti në shigjetar i jep Elvisit pamjen e bukur. Gjysmëqielli dhe Neptuni në virgjëreshë janë treguesit kryesorë të karrierës së tij muzikore dhe kinematografike. Hëna në peshqit është diçka muzikore dhe artistike, por gjithashtu e bën atë pakëz të turpshëm.

   I lindur më 8 janar 1935, 4.35 - Tupelo, Mississippi, SHBA - 88P42 34V15

   Dielli në bricjap 17°14'
   Hëna në peshqit 02°01'
   Merkuri në bricjap 22°19'
   Venera në bricjap 29°22'
   Marsi në peshore 12°49'
   Jupiteri në akrep 18°04'
   Saturni në ujor 25°44'
   Urani në dash 27°30'
   Neptuni në virgjëreshë 14°27'D
   Plutoni në gaforre 25°08'R
   Eris në dash 2°18'

   Ashendent në shigjetar 12°21' - Gjysmëqielli në virgjëreshë 26°49'

   I njohur si mbreti i muzikës rock'n'roll, Presley i bëri gjërat ashtu siç deshi vetë, por vdiq i ri dhe me shpirt të trazuar. Ai u gjet i vdekur në shtëpinë e tij, pasditen e 16 gushtit të vitit 1977. Elvisi vdiq nga sulmi në zemër, i shkaktuar nga dhjamosja e tepërt dhe ilaçet kundër depresionit.

   ***
   Ashendenti në shigjetar i jep Elvisit pamjen e bukur. Gjysmëqielli dhe Neptuni në virgjëreshë janë treguesit kryesorë të karrierës së tij muzikore dhe kinematografike. Hëna në peshqit është diçka muzikore dhe artistike, por gjithashtu e bën atë pakëz të turpshëm. Dielli, Merkuri dhe Venera në bricjap janë forcat shtytëse të suksesit të tij që e bëjnë atë individ shumë praktik, ambicioz dhe të vendosur. Marsi në peshore i jep atij joshjen seksuale dhe popullaritet te zonjat. Kjo, gjithashtu, e shton vlerën talentit të tij muzikor. Jupiteri në akrep është ana e tij e fshehtë edhe e errtë, ana që e vë në telashe. Saturni në ujor e bën unik dhe këmbëngulës, por gjithashtu edhe të aftë. Urani në dash i jep atij shumë energji, guxim dhe temperament. Plutoni në gaforre ia jep dashurinë dhe besnikërinë ndaj familjes.
  • Bill Clinton

   Ashendenti në peshore me Venerën, Marsin dhe Jupiterin, e bëjnë Bill Clintonin tërheqës, të ndershëm dhe njeri të shoqërueshëm e të këndshëm. Mesqielli në gaforre e bën atë të jetë mbrojtës i njerëzve dhe i vendlindjes së tij, Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

   Horoskopi i Bill Clintonit (William Jefferson Blythe III)

   I lindur më 19 gusht 1946, 8:51 - Hope, Arkansas, SHBA - 93P35 33V40

   Dielli në luan 26°00'
   Hëna në dem 20°18'
   Merkuri në luan 7°36'
   Venera në peshore 11°07'
   Marsi në peshore 6°21'
   Jupiteri në peshore 23°13'
   Saturni në luan 2°08'
   Urani në binjakë 21°08'
   Neptuni në peshore 6°51'
   Plutoni në luan 11°51'
   Erisi në bricjap 6°31'R

   Ashendenti në Peshore 5°30' - Mesqielli në gaforre 5°59'
   President i 42-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës - (1993-2001)

   ***
   Ashendenti në peshore me Venerën, Marsin dhe Jupiterin, e bëjnë Bill Clintonin tërheqës, të ndershëm dhe njeri të shoqërueshëm e të këndshëm. Mesqielli në gaforre e bën atë të jetë mbrojtës i njerëzve dhe i vendlindjes së tij, Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Hëna në dem i jep Clintonit natyrën e qetë, praktike dhe shkathtësinë më se të nevojshme në arenën politike. Dielli dhe Merkuri në luan përbëjnë natyrën e tij qendrore; një njeri i dashur, zemërgjerë dhe krenar, i cili ka dëshirë të argëtojë dhe të jetë i argëtuar. Merkuri i shkëputur nga Saturni dhe Plutoni i japin atij një mendim të sigurt për vetveten, disiplinën, vendosmërinë, mendjemprehtësinë dhe aftësinë retorike. Venera dhe Marsi në peshore, të lidhur me Neptunin, përbëjnë jetën e tij në dashuri, e cila shoqërohet me skandale. Venera në peshore ia dhuron atij dashurinë, kënaqësinë dhe dëshirën për art, por edhe mundësinë për të qenë paksa dembel dhe i pavendosur. Marsi në peshore tregon se ai është një person aktiv në shoqëri dhe romantik sikundër edhe një strateg i zgjuar. Jupiteri në peshore e bën atë person të mirë në partneritet dhe gjithashtu mund ta bëjë atë një avokat, apo ndërmjetësues të mirë. Saturni në luan tregon se Clintoni është një udhëheqës i organizuar mirë, i disiplinuar si dhe një aktor mendjehollë e zbavitës. Urani në binjakë dëshmon se ai është shumë inteligjent dhe i ndryshëm për nga mënyra e të folurit apo komunikimit. Neptuni në peshore kërkon nga ai paqe dhe harmoni, por nganjëherë edhe marrëdhënie të ngatërruara. Plutoni në luan ndikon që Clintoni të shkojë në ekstrem kur bëhet fjalë për dashurinë dhe kreativitetin.
  • Bill Gates

   Ashendenti në gaforre e bën Bill Gatesin njeri të edukuar dhe familjar me dell të mirë për biznes. Hëna në dash me mesqiell i japin atij aftësi inovatore dhe studiuese në fushën e kompjuterëve dhe teknologjisë.

   I lindur më 28 tetor 1955, në orën 10:00 (disa burime e japin orën 09:15)
   Seattle, Washington - USA 122P20 47V36

   Dielli në akrep 5°02'
   Hëna në dash 8°14'
   Merkuri në peshore 16°36'
   Venera në akrep 20°14'
   Marsi në peshore 10°08'
   Jupiteri në luan 27°47'
   Saturni në akrep 21°35'
   Urani në luan 2°16'
   Neptuni në peshore 28°15
   Plutoni në luan 28°20'
   Erisi në dash 8°12'R

   Ashendenti në gaforre 26°57' - Mesqielli në dash 4°52'

   Bashkëthemelues dhe drejtor i “Microsoftit”. Vlera e llogaritur e pasurisë së tij është mbi 100 miliardë dollarë, gjë që e bën atë njeriun më të pasur në planet.

   ***

   Ashendenti në gaforre e bën Bill Gatesin njeri të edukuar dhe familjar me dell të mirë për biznes. Hëna në dash me mesqiell i japin atij aftësi inovatore dhe studiuese në fushën e kompjuterëve dhe teknologjisë. Dielli në akrep është natyra e fshehtë dhe hulumtuese e Gatesit, të cilën e përdor në dobi të tij. Këta njerëz japin të gjitha nga vetja dhe e kanë shqisën e gjashtë për rastet e mira të biznesit. Merkuri në peshore, bashkë me Marsin, i japin atij zotësi për të marrë vendime të shpejta dhe të çastit. Ai, gjithashtu, është i pashëm, i shoqërueshëm dhe gruar. Venera në akrep me Saturnin i japin Gatesit një natyrë të disiplinuar e të dashur si dhe kontroll të mirë mbi financat e tij. Jupiteri në luan i jep krenari, përzemërsi, fisnikëri si dhe sukses me fëmijët, në të gjitha format e zbavitjes. Saturni në akrep e bën atë një hulumtues të shkëlqyeshëm dhe udhëheqës të mirë të parave të njerëzve të tjerë. Urani në luan tregon krenarinë e tij, kreativitetin si dhe e bën atë shumë të ekspozuar ndaj sëmundjeve. Neptuni në peshore tregon se ai i takon një gjenerate të poetëve, artistëve, bukuroshëve dhe paqedashësve. Ndërsa Plutoni në luan e çon atje ku ka zbavitje dhe dashuri