Si të zgjasni jetën e baterisë së celularit tuaj

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Si të zgjasni jetën e baterisë së celularit tuaj

   [IMG:http://i56.tinypic.com/29d8oph.jpg]
   Clularët tuaj mund t’ju lënë në mes të rrugës, si gjatë një bisede pune ashtu dhe në mes të një bisede të ngrohtë. Krahas kësaj, nëse bateria e telefonit të ri që keni duhet të ndërrohet një herë në 6 muaj atëherë duhet të merrni këta masa.
   Sipas një lajmi në adresën “Ehow”, që e transmeton Starti, ju mund të zgjasni edhe për disa vite jetën e baterisë së celularit tuaj nëse ndiqni sugjerimet e mëposhtme:

   1. Prisni derisa bateria e telefonit tuaj të mbarojë plotësisht.

   2. Nëse bateritë nuk karikohen shumë, atëherë do të jetojnë më gjatë. Për të mbrojtur telefonin nga karikimi i tepërt, mos e lini asnjëherë të karikohet natën. Nëse ju duhet ta lini natën, atëherë vendosni zilen pas 2-3 orësh dhe kontrollojeni nëse është karikuar.

   3. Fikeni celularin veçanërisht natën. Kur telefoni përdoret për një kohë të gjatë bateria nxehet. Nëse e mbyllni telefonin në periudha të caktuara ftohet bateria dhe kështu do të jetë më e fortë.

   4. Hapeni Bluetooth-in e telefonit vetëm në rastet e nevojshme. Bluetooth kërkon vazhdimisht aparatet në rrjet dhe kështu ndikon në harxhimin e shpejtë të baterisë.

   5. Kujdes aplikimet e hapura. Programet e lëna hapur në sfond në celularët e përdorur shumë nga brezi i ri e mbarojnë shpejt baterinë pa e kuptuar fare.

   6. Hapeni kur ju duhet lidhjen e shpejtë 3G me internetin. Mbajeni të mbyllur në rastet kur nuk e përdorni apo nuk ju duhet interneti.

   7. Mos e hapni shumë ndriçimin e celularëve me ekran të gjerë.

   8. Kur celularët janë në opsionin “gjumë” harxhojnë më pak energji. Duke përdorur veçoritë e celularit tuaj mundohuni ta shkurtoni kohën e kalimit në “gjumë” të telefonit.