Në vitin 2045 arrihet pavdekshmëria

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Në vitin 2045 arrihet pavdekshmëria

   [Blockierte Grafik: http://i51.tinypic.com/v6hy77.jpg]

   Në vitin 1965, një njeri i quajtur Raymond Kurzweil, u shfaq në një program amerikan që quhej “I’ve Got a Secret”. Atëherë ai pati fituar 200 dollarë pasi askush nuk mund të gjente se çfarë ishte pajisje e mbuluar, e cila u quajt “kompjuter” prej krijuesit.

   Ajo që në vitin 1965 nuk konceptohej prej askujt, tashmë është shndërruar në realitet. I njëjti krahasim mund të bëhet edhe me artikullin e sotëm të revistës “Time”, e cila pretendon se pas 35 vjetësh përafërsisht, njeriu do të jetë bërë i pavdekshëm.

   Çelësi për të arritur këtë do të gjendet përsëri tek kompjuterët, të cilët do të bashkohen me trurin e njeriut në një të ardhme të afërt, për ta bërë atë shumë më të aftë në zgjidhjen e çdo problemi.

   Duke u bazuar tek artikulli fantastik-shkencor i Time, avancimi i vazhdueshëm i kompjuterëve do të bëjë të mundur që fytyra e njerëzimit të ndryshojë tërësisht. Ata ose do të krijojnë një lloj shoqërie të re njerëzore ose do të ndihmojnë për të gjetur ilaçin e pavdekshmërisë.

   Nëse avancimet në botën e teknologjisë dhe sidomos teknologjisë mjekësore do të përparojnë, truri i njeriut duhet të bëhet i manipulueshëm prej kompjuterëve në mesin e vitit 2020.

   Kjo do të thotë se të gjitha sëmundjet dhe çrregullimet e sistemit nervor mund të shërohen apo vetëshkaktohen. Njëkohësisht, kjo do të thotë se, duke manipuluar funksionet e tij, mund të prishet balanca natyrore për të krijuar njerëz që do të kenë aftësitë e një gjenie në një fushë të caktuar, transmeton TCH.

   Duke vazhduar me hapat e sotëm të shkencës, në vitin 2045, ose të paktën rreth tij, do të bëhet e mundur që të manipulohet edhe kodi gjenetik i njeriut.

   Kjo do të thotë se gjenet që shkaktojnë plakjen, do të jenë në gjendje të lokalizohen dhe të eliminohen apo modifikohen për ta bërë njeriun të pavdekshëm nga shkaqet natyrore.