5 kuzhinat më të mira në botë

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • 5 kuzhinat më të mira në botë


   Kur udhëtojmë në një vend tjetëer, një nga kureshtjet më të forta, është kuzhina dhe gatimi i atij vendi. Është tashme gati si një postulat, çdo vend ka qoft edhe një pjatë, e cila përmbledh atë që quhet traditë.

   Më posht po rendisim vendet që sipas një klasifikimi të "Lonely Planet", sugjerohen për t′u vizituar pikërisht për ushqimin e shijshëm që ato të siqurojnë.

   1. Tajlanda

   Në këtë vend që ndodhet në kryqëzimin ndërmjet Kinës, Indisë dhe Oqeanisë, pjata në përgjithësi është shumë e pasur me hudhra dhe piper, lëng limoni të athët.

   2. Greqia

   Kuzhina greke shquhet për freskinë e produkteve. Shija e kuzhinës greke shkon që nga vaji i ullirit e deri tek oktapodi. Për këtë kuzhinë janë të papranueshme orvatjet për ta ndryshuar shijen nëpërmjet ndërhyrjeve dhe përpunimeve artificiale që mund të synojnë maskimin e saj.

   3. Kina

   Në traditën kineze, duke filluar që nga dyqanet në rrugë, dhe deri tek banketet me 5 yje, pjata kineze shquhet për finesën. Parimi më i rëndësishëm i kësaj kuzhine ështëe Yin e Yang (ekuilibër dhe harmoni).

   4. Franca

   Kuzhina franceze është shumë e përmendur për shijen e saj dhe për përfshirjen në të të shumë përbërësve. Në Francë, klima dhe pozicioni gjeografik që kanë rajonet kanë përcaktuar edhe shumë specialitete të ndryshme.

   5. Spanja

   E veçanërisht Barcelona, ka fituar me kohë mirënjohjen dhe vlerësimin e shumë kuzhinjerëve të specializuar. Kuzhina katalanase njihet për përdorimin e erëzës së xaferanos, që i jep një shije tepër të veçantë.

   Moxxi

   Fc Barcelona Nr.1