Gjëza Humoristike

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Gjëza Humoristike

   Gjëza Humoristike

   Edhe gjëegjëzat shpesh janë ndërtuar me anë metaforash humoristike ose kanë përshkrim të objektit që duhet gjetur, bërë me elemente e detaje tallëse që të bëjnë të qeshësh me kontrastin midis tyre, kontrast që, i marrë konkretisht, duket krejtësisht irreal dhe për këtë qesharak në vetvete. Herë - herë humori përforcohet me lodrën e rimës. Disa shembuj përsëri nga Mitkoja e Dine,-
   -Lop'e bardhë milet majmuni dridhet. (Furka me shtëllungë)
   -Pesë bijtë të dorakut, marrin bijën e hundakut dhe e hedhin prapa prakut. (Kur shfryjmë qurrat)
   -Hyn e del nëpër shtëpi, duke tundur rizën e tij. (Qeni që tund bishtin)
   -Një plak me Mjekrën ngulurë ndë dhet e këmbët përpjetë. (prasi në kopsht)
   -Një poçe kos përmbi shtëpi. (Hëna)
   -Tërë ditën ha mish, natën rri me gojën hapur. (Opinga, këpuca)
   -Vete zonjë e vjen kopile. (Iskra e zjarrit)