Perse vetem shqiptaret u konvertuan ne Islam e jo popujt fqinje?

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • ymeri schrieb:

   Po ta lexonit nga Sami Frashëri librin "PËRHAPJA E ISLAMIT" do ta kuptoni shumë më qartë se ai nuk është përhap me dhunë ashtu si e kemi mësuar në mësimet tona shkollore.......Si pas Samiut përhapja e Islamit vetvetiu pa dhunë dhe pa domini ushtarak ka qenë shumë e sukseshme dhe është shtrir në pjesët që kur nuk kanë qenë nën Kalifatin Islam apo të Perendoris Otomane.....Ështe e vërtetë se shqiptarët kishin filluar ta pranoj islamin para se të vij formacionet e para osmane......

   Shume e vertet Ymeri,ate histori qe kemi mesuar ne,na u eshte servuar nga komunizmi,eshte e vertet se para se te vij Perandoria Osmane,ka fillu te perhapet islami ne trojet shqiptare.Kete e thote Sami Frasheri,por edhe shume historian te huaj e vendor.
   Islami nuk eshte dhune dhe nuk u perhap me dhune,kjo po vertetohet dita dites,plus sa me shume qe po e sulmojn aq me shume po perhapet,po ne ditet e sodit,ne Amerik,Franc,Angli e ne vendet tjera,kush po e shperndan me dhune a ?!

   Moxxi

   Fc Barcelona Nr.1
  • Moxxi schrieb:

   ymeri schrieb:

   Po ta lexonit nga Sami Frashëri librin "PËRHAPJA E ISLAMIT" do ta kuptoni shumë më qartë se ai nuk është përhap me dhunë ashtu si e kemi mësuar në mësimet tona shkollore.......Si pas Samiut përhapja e Islamit vetvetiu pa dhunë dhe pa domini ushtarak ka qenë shumë e sukseshme dhe është shtrir në pjesët që kur nuk kanë qenë nën Kalifatin Islam apo të Perendoris Otomane.....Ështe e vërtetë se shqiptarët kishin filluar ta pranoj islamin para se të vij formacionet e para osmane......

   Shume e vertet Ymeri,ate histori qe kemi mesuar ne,na u eshte servuar nga komunizmi,eshte e vertet se para se te vij Perandoria Osmane,ka fillu te perhapet islami ne trojet shqiptare.Kete e thote Sami Frasheri,por edhe shume historian te huaj e vendor.
   Islami nuk eshte dhune dhe nuk u perhap me dhune,kjo po vertetohet dita dites,plus sa me shume qe po e sulmojn aq me shume po perhapet,po ne ditet e sodit,ne Amerik,Franc,Angli e ne vendet tjera,kush po e shperndan me dhune a ?!   Po i nderuar ne si popull mjerishte jemi të trajnuar (mësuar) që çdo gjë që vjen nga pushtetari dhe pushteti edhe në qoftës nuk i besojmë si të mirëfillëta së paku të mos i kundërshtojmë (t'ja bëjmë të keqës aminin) dhe ky metod e përceptimit na ka kushtuar dhe po na kushton si dhe do të na kushtoj shumë..... që moti ka ardhur koha ti ndajmë dëshirat dhe realitet qofshin ato politike historike apo fetare....

   respekt nga ana im për ju i nderuar Moxxi