Prioritet i femrave të gjeneratës X është karriera, jo familja

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Prioritet i femrave të gjeneratës X është karriera, jo familja

   Rreth gjysma e femrave të së ashtuquajturës gjenerata X, edhe pse kanë arritur në vitet 30 e 40 të jetës së tyre , ende nuk kanë fëmijë, ka zbuluar hulumtimi i Qendrës së politikës së punës dhe jetës nga New Yorku, i kryer në më shumë e 3000 persona.Psikologët dhe sociologët shpjegojnë se fëmijët e gjeneratës X kanë pasur shumë më shumë mundësi dhe zgjedhje jetësore se sa prindërit e tyre, dhe pikërisht për këtë e kanë vonuar krijimin e familjes.
   Pjesëtarët e gjeneratës X, janë të lindur mes viteve 1965 dhe 1978, ndërsa vitet e tyre si tinejxherë janë shënuar me zhvillimin e teknologjive të reja si interneti dhe telekomunikacioni, të cilat kanë pasur një ndikim të madh në formësimin e vlerave jetësore.
   Ndryshimi i prioriteteve
   Nxitja për një arsimim më të mirë në mënyrë të konsiderueshme ka karakterizuar gjeneratën X, e kjo posaçërisht vlen për femrat.
   Ato kryesisht duke iu falënderuar arsimimit të tyre të lartë, në 46 për qind të rasteve fitojnë më shumë se partnerët e tyre. Rreth 74 për qind e tyre e përshkruajnë vetveten si ambicioze dhe të suksesshme në karrierë, e po ashtu konsiderojnë se sot ka më pak presion mbi gratë se ato duhet të bëhen nëna, që të arrijnë diçka.
   Se ky trend është në rritje dëshmojnë të dhënat se në të 1990-at, pa fëmijë kanë qenë rreth 10 për qind e femrave të moshës 45-vjeçare, derisa në vitin 2009 kjo shifër është rritur në 20 për qind, edhe pse 75 për qind e tyre janë të martuara ose janë në një lidhje të gjatë.
   Moxxi

   Fc Barcelona Nr.1