7 lloje të kërkimit që mbase nuk i keni ditur

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • 7 lloje të kërkimit që mbase nuk i keni ditur

   [IMG:http://i56.tinypic.com/riyaed.jpg]Janë të rralla ditët të cilat kalojnë pa u bërë ndonjë kërkim. Ju
   mund ta keni të vështirë që të gjeni rezultate të kënaqshme duke
   përdorur rrugë të ndryshme, duke u munduar që ta përshkruani atë gjë sa
   më mirë me pak fjalë që ta gjeni atë që po e kërkoni. Këtu do të mund
   t’i shihni disa rrugë që mbase nuk i keni ditur për t’i përdorur.

   1. Google: Përdorni AROUND(n) për kërkim të përafërt

   Ka mundësi që ju kurrë të mos e keni përdorur kërkimin me përafrim.
   Duke e përdorur këtë operator AROUND(n), ju mund të tregoni hapësirën në
   mes dy fjalëve të kërkimit. Për shembull, kërkimi për Teknologjia
   around (2) shqip do t’i paraqes ato uebfaqe që përmbajnë këto dy fjalë
   në hapësirën prej dy fjalëve.

   2. Gmail: Kërkoni porositë e etiketuara

   Starring emails është një mundësi mjaft e mirë në Gmail dhe ju
   ndoshta keni lëshuar shtojcën Superstars labs. Kjo veçori ju ofron yje
   shtesë që t’i dalloni porositë në bazë të rëndësisë.

   Atë se çfarë nuk e dinë shumë njerëz është se ju mund të kërkoni dhe
   të gjeni porosi që kanë qenë të etiketuara me yll të veçantë. Për
   shembull, has:blue-info do t’i paraqet rezultatet e porosive që janë të
   etiketuara me një yll të kaltër.

   Këtu janë disa operatorë të tjerë që ua mundësojnë kërkimin sa më të saktë në Gmail:

   has:yellow-star (or l:^ss_sy)
   has:blue-star (or l:^ss_sb)
   has:red-star (or l:^ss_sr)
   has:orange-star (or l:^ss_so)
   has:green-star (or l:^ss_sg)
   has:purple-star (or l:^ss_sp)
   has:red-bang (or l:^ss_cr)
   has:yellow-bang (or l:^ss_cy)
   has:blue-info (or l:^ss_cb)
   has:orange-guillemet (or l:^ss_co)
   has:green-check (or l:^ss_cg)
   has:purple-question (or l:^ss_cp)

   3. Gmail: Shtoni kërkimin e çastit me CloudMagic

   Kërkimi në Gmail ka vend për shpresa. Shtojca për Firefox dhe Chrome –
   CloudMagic – shton një shirit për kërkim të çastit në Gmail.

   4. Bing: Kërkoni një sfond të ri në sekonda

   Google ua mundëson përdorimin e operatorit për madhësi të fotografisë
   për të përcaktuar një madhësi për rezultatet e kërkimit të fotografive.
   Ju mund ta keni përdorur këtë veçori për të kërkuar për sfonde që
   kënaqin përmasat e ekranit tuaj. Për shembull, kërkimi për [nature
   imagesiye: 1366x768] do t’i kthejë fotografitë në këto përmasa.

   5. Evernote: Kërkoni shënime të bazuara në burimin nga vijnë

   Nëse i parapëlqeni shënimet, mundësitë për t’i përdorur këto në
   mënyrë sa më të kënaqshme janë të mëdha. Çka nëse do të dëshironit që të
   merrni shënime nga një burim i caktuar? Kjo është e lehtë, falë
   operatorit të brendshëm të burimit.

   Për shembull, source:mobile:* i lidh shënimet që janë krijuar në
   ndonjë program të ndonjë celulari dhe source:ms.app.* lidh shënimet që
   kishin kaluar në Evernote nga një aplikacion i Microsoft si Word, Excel,
   etj. Shikoni parametra të tjerë për kërkim të shënimeve.

   6. Trunk.ly: Kërkoni lidhjet që i shkëmbeni përgjatë tërë rrjeteve shoqërorë

   A shkëmbeni shumë lidhje në Twitter dhe Facebook? A e shihni si të
   vështirë kërkimin e tyre pas një kohe? Trunk.ly mund të ndihmojë në
   gjetjen e shpejtë të tyre.

   Shkoni në www.trunk.ly dhe lidhni
   llogaritë tuaja në Facebook dhe Twitter. Aplikacioni pastaj do të ruajë
   lidhjet që ju i keni shkëmbyer dhe i bën ata të kërkueshëm. Ekziston
   mbështetja përveç për Facebook dhe Twitter, edhe për Delicious,
   Instapaper, RSS feeds dhe Pinboard. Nëse e doni median shoqërore, ju me
   siguri që do të keni nevojë për një llogari në Trunk.ly/

   There’s support for Delicious, Instapaper, RSS feeds, Pinboard
   besides just Twitter and Facebook. If you’re a social media junkie, you
   definitely need to have a Trunk.ly account.

   7. Windows: Përjashtoni skedarët dhe kërkoni vetëm për emrat e follderëve
   Tipari
   i nënkuptuar në Windows është mjaft i mirë gjatë gjetjes për skedarët
   përgjatë disqevc tuaj. Ju mund të bëni kërkime të shpeshta të kësaj
   natyre, nëse harroni se ku i keni ruajtur skedarët tuaj. Çka nëse
   dëshironi të kërkoni vetëm për emrat e follderëve?

   Kjo gjë është mjaft e lehtë. Herën tjetër kur kërkoni mp4
   kind:folder, Windows do të paraqes vetëm ata follderë që kanë mp4 në
   emrat e tyre. Skedarët nuk do të paraqiten në rezultatet e kërkimit,
   edhe nëse përmbajnë fjalën mp4.