Në fundin e tetorit bota do ketë 7 miliard banorë

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Në fundin e tetorit bota do ketë 7 miliard banorë

   Pak më shumë se një dekadë më përpara, popullsia e botës shkoi në 6 miliard. Në fund të tetorit do të arrijë 7 miliard.

   Pesë bebe lindin çdo sekondë dhe 78 milion njerëz i shtohen planetit çdo vit. Popullsia e botës ishte më pak se 1 miliard në vitin 1800, 3 miliard në vitin 1960 dhe 6 miliard në vitin 1999.

   Në mes të shekullit popullsia do jetë 9 miliard, në vitin 2025, 8 miliard. Ekspertët thonë se kjo do rrisë ndjeshëm varfërinë në botë. 1 miliard njerëz çdo ditë në punë janë të uritur.

   Ekspertët thonë se duhet që një çift të ketë 2.1 fëmijë për të mbajtur të qëndrueshme rritjen e popullsisë. Në Perëndim, numri ka rënë në 1.4 fëmijë që nga fundi i vitit 1990.
   Moxxi

   Fc Barcelona Nr.1