Urime Ramazani

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Urime Ramazani

   selam aleykum


   Antare e Staf i nderuar masi qe jemi pran muajit te ramazanit......
   .shfrytezoj rastin te ua uroj te gjith muslimanve kudoqe jan ne bot
   ju deshiroj qe ta pritni me gzim me plot dashuri e inshalla keni agjerim sa me te leht allahu ju shprbleft veq me te mira
   Urime edhe njeher per te gjith ata qe agjerojn ju prift e mbara ne jete

   ju pershendes te gjithve
   shihem mbas disa dite prap


   E mira e nje njeriu te dashur vjen nga dashuria per te pare te tjeret te Lumtur ♥
  • Për të qenë agjërueshëm duhet ndaluar nga ngrënia, pirja dhe nga marrëdhëniet intime.
   A thua vallë mjafton vetëm me këtë apo duhet edhe diçka tjetër? Me siguri se nuk është ajo që kërkohet nga agjëruesi vetëm largimi nga të ngrënit dhe të pirët, por prej agjëruesit kërkohen edhe cilësi të tjera që duhet ti ketë dhe posedoj gjithnjë një besimtar i devotshëm, siç është largimi nga gënjeshtra, përgojimi, ryshfeti, korrupsioni, shikimi dhe dëgjimi i haramit, etj.
   Në të kundërtën nëse nuk i përvetësojmë këto cilësi gjatë agjërimit, atëherë nuk do ta arrinim atë që e kërkon Allahu i Madhërishëm. I Dërguari i Allahut (s.a.v.s.) në lidhje me këtë thotë: “Kush nuk e lë gënjeshtrën dhe punon me të, Allahu s’ka nevojë që ai ta lë ushqimin dhe pijen e tij.”
   Kështu që agjërimi ka tre shkallë apo me fjalë tjera agjëruesit janë tri llojesh:
   A). Agjërimi i njerëzve të thjeshtë, këta ndalohen vetëm nga ngrënia dhe pirja;
   B). Agjërimi i të devotshmëve, këta agjërojnë me sy, vesh, gjuhë, këmbë, dorë ose thënë ndryshe: agjërojnë me të gjitha gjymtyrët e trupit të vet; dhe:
   C). Agjërimi i evlijave dhe salihinëve: këta agjërojnë me zemër duke e mbrojtur veten nga çdo send që mund ta largojë zemrën e tyre nga përmendja e Allahut të Madhërishëm.
   Tani çdo njëri prej nesh mund të reflektojë në vetvete dhe ta gjejë se në cilin grup nga këta tre lloje agjëruesish bën pjesë: te i pari, i dyti apo i treti. Kurse unë kisha bërë lutje apo dua që shumica prej nesh të jemi te lloji i dytë se të tretin rrallë kush mund ta arrijë…
   Këshilla e këtij shkrimi është që të mundohemi dhe përpiqemi që nga agjërimi ta fitojmë devotshmërinë dhe mëshirën e Allahut, e kur të na kaplojë mëshira e Tij, dhe të na falë Allahu, atëherë jemi të larguar dhe të mbrojtur nga zjarri i Xhehennemit, kjo duke u bazuar në fjalët e Muhammedit s..a.v.s.: “Dhjetë ditët e para të Ramazanit janë mëshirë, dhjetëditëshi i mesëm është falje, kurse dhjetëditëshi i fundit është mbrojtje nga zjarri i Xhehennemit.”
   ...Antarë të ndëruar ju uroj agjërim sa më të lehtë...
   Në jetë tri gjëra duhësh ti mendosh dy herë para se ti bësh :
   - Një Zemër para se ta thyesh...
   - Një Derë para se ta mbyllësh...dhe,
   - Një Fjalë para se ta thuash...
  • Staf dhe Antar te nderuar
   Uroj qe ky Muaj i Shenjte i Ramazanit te jete muaji me i lumtur qe keni pasur ndonjehere...

   Uroj qe ky Muaj i Shenjte t'ju sjell te gjitheve paqe & dashuri ne çdo pjese te vogel
   apo te madhe te botes !

   Lus Zotin qe te na pranoj lutjet dhe veprat tona te na i fal gabimet tona
   si dhe inshAllah ua lehteson vuajtjet njerezve ane e kend botes
   .


   [Blockierte Grafik: http://i53.tinypic.com/mug16s.png]