YouTube mundëson konvertimin e videos 2D në formatin 3D

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • YouTube mundëson konvertimin e videos 2D në formatin 3D

   [Blockierte Grafik: http://i51.tinypic.com/34s5f79.jpg]
   Me dëshirën për ta kompensuar mungesën e përmbajtjes 3D dhe të largojë
   barrierat të cilat parandalojnë adaptimin masovik të kësaj teknologjie
   të re, rrjetit më popullor për shpërndarjen e videos YouTube, në mënyrë
   të konsiderueshme do t’u lehtësojë përdoruesve të vet krijimin e
   përmbajtjes së videos 3D.

   Vizitorët e YouTube për këtë gjë nuk
   do të kenë nevojë për kamera speciale, por vetëm mjet të thjeshtë për
   konvertimin e videos 2D në formatin 3D.

   Përmbajta e videos
   tredimensionale në YouTube nuk është risi. Xhiruesve u është lejuar të
   vënë videon në formatin 3D, por deri tani u është dashur të përdorin dy
   kamera dhe të kombinojnë xhirimin me ndihmën e softuerit special – që
   është proces i komplikuar dhe i gjatë. Mjeti i ri për konvertim të
   videos 2D në formatin 3D është alternativë mjaft e dobishme për
   përdoruesit mesatarë.

   Ky mjet i uebit mundëson konvertimin e
   cilësdo videoje 2D në formatin 3D me një shtypje në tastierën e mausit
   pas dërgimit të përmbajtjes. Opsioni mund të gjendet në seksionin “Edit
   Info“, me zgjedhjen e opsionit “3D Video”.

   Menaxheri për
   produkte në kompaninë YouTube, Shenaz Zack Mistry, ka shkruar në ditarin
   e vet të uebit që përdoruesit “edhe më tej rezultatet më të mira do t’i
   fitojnë me ndihmën e kamerës 3D, por që kjo është mënyra e re për të
   shijuar momentet më të bukura”. Për të parë videoxhirimet e konvertuara
   edhe më tej do të jenë të nevojshme syzet 3D.

   YouTube po ashtu
   ka prezantuar dy mjetet e reja softuerike për kameramanë amatorë, të
   cilët dëshirojnë “të përmirësojnë” videoxhirimet e veta shtëpiake. Mjeti
   i parë Magisto, i cili paraqet programin e automatizuar për redaktimin e
   videos, i cili “nxjerr” skenat më të mira nga xhirimet dhe i organizon
   me sfondin dhe efektet e përshtatshme të muzikës. Mjeti tjetër është
   Vlix, i cili mundëson hedhjen e efekteve të ndryshme në fillim dhe në
   fund të videos. Mbi të gjitha, YouTube ka deklaruar që përdoruesit të
   cilët do të kalojnë procesin komplet të verifikimit të urdhërove (duke
   përfshirë futjen edhe të numrit të telefonit në lokacion) dhe të cilët
   nuk kanë prekur të drejtat e autorit (ashtu siç është i paligjshëm
   përdorimi i këngëve popullore si muzika në sfond të videoxhirimit) do të
   mundin të kalojnë kufizimin momental të kohëzgjatjes së videoxhirimit i
   cili është 15 sekonda.