Kush nuk bindet me vendime, përjashtohet nga strukturat e LDK-së

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Kush nuk bindet me vendime, përjashtohet nga strukturat e LDK-së


   [Blockierte Grafik: http://i43.tinypic.com/qmx1d0.jpg]

   Anëtarët e Lidhjes Demokratike të Kosovës në të ardhmen do të rrezikohen të largohen nga partia nëse publikisht i refuzojnë dhe i mohojnë vendimet e organeve dhe të forumeve, anëtarë të të cilave janë.

   Kjo do të ndodhë nëse do të miratohet draftstatuti të cilin e ka përgatitur kjo parti e për të cilin në LDK do të nisin diskutimet. Kjo masë disiplinore ndaj anëtarëve të LDK-së është paraparë në nenin 14 të draftstatutit një kopje të të cilit e ka siguruar gazeta.

   “Anëtarët e LDK-së do të largohen nga pozitat në organet dhe forumet e LDK-së nëse ata publikisht i refuzojnë dhe i mohojnë vendimet e organeve dhe të forumeve, anëtarë të të cilave janë”, precizohet në nenin përkatës.

   Por, këto nuk janë ndryshimet e vetme që janë paraparë të bëhen në statutin e partisë. Me ndryshimet e propozuara është fuqizuar edhe roli i kryetarit të partisë. Në nenin 24, ku flitet për kompetencat e Këshillit të Përgjithshëm, tregohet se ndryshimet në parti bëhen në bazë të propozimeve të kryetarit të cilat duhet të miratohen në Këshillin e Përgjithshëm.

   “Sipas propozimit, kryetari zgjedh dhe shkarkon anëtarët e kryesisë, nënkryetarët dhe sekretarin e përgjithshëm”, theksohet në statut.


   Gjithë ç'jemi Shqipëtarë,
   Jemi një fis e një farë,
   Kemi të tërë një shpresë,
   Një gjak, një gjuhë, një Besë.