Kush nuk bindet me vendime, përjashtohet nga strukturat e LDK-së

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Kush nuk bindet me vendime, përjashtohet nga strukturat e LDK-së


   [IMG:http://i43.tinypic.com/qmx1d0.jpg]

   Anëtarët e Lidhjes Demokratike të Kosovës në të ardhmen do të rrezikohen të largohen nga partia nëse publikisht i refuzojnë dhe i mohojnë vendimet e organeve dhe të forumeve, anëtarë të të cilave janë.

   Kjo do të ndodhë nëse do të miratohet draftstatuti të cilin e ka përgatitur kjo parti e për të cilin në LDK do të nisin diskutimet. Kjo masë disiplinore ndaj anëtarëve të LDK-së është paraparë në nenin 14 të draftstatutit një kopje të të cilit e ka siguruar gazeta.

   “Anëtarët e LDK-së do të largohen nga pozitat në organet dhe forumet e LDK-së nëse ata publikisht i refuzojnë dhe i mohojnë vendimet e organeve dhe të forumeve, anëtarë të të cilave janë”, precizohet në nenin përkatës.

   Por, këto nuk janë ndryshimet e vetme që janë paraparë të bëhen në statutin e partisë. Me ndryshimet e propozuara është fuqizuar edhe roli i kryetarit të partisë. Në nenin 24, ku flitet për kompetencat e Këshillit të Përgjithshëm, tregohet se ndryshimet në parti bëhen në bazë të propozimeve të kryetarit të cilat duhet të miratohen në Këshillin e Përgjithshëm.

   “Sipas propozimit, kryetari zgjedh dhe shkarkon anëtarët e kryesisë, nënkryetarët dhe sekretarin e përgjithshëm”, theksohet në statut.


   Gjithë ç'jemi Shqipëtarë,
   Jemi një fis e një farë,
   Kemi të tërë një shpresë,
   Një gjak, një gjuhë, një Besë.