Qëllimi njerëzor

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Qëllimi njerëzor

   Dr.Ulliam Tiler është prof. emeritus i Universitetit të Stanfordit dhe bashkëthemelues i Institutit të Shkencave Noetike dhe i Akademisë së Parapsikologjisë dhe Mjekësisë.

   Pjesën më të madhe të karrierës së tij ka qenë prof. në departamentin e shkencës dhe inxhinierisë së materialeve dhe fushta e tij ishin metalurgjia,rritja e kristaleve,materialet gjysmëpërcjellës, etij. Në vitet 60 ai fillon një karrierë krejtë të re në një fushë që i kishte interesuar gjithmonë,studimi i zonave paranormale dhe të pashpjeguara të ndërgjegjes njerëzore.

   Kërkimet e tij synonin të mbushnin boshllëkun ndërmjet shkencës dhe sipritualitetit.Për këtë qëllim ai përdori një protokoll të tillë shkencor në kërkimet e tij që mundi të tërhiqte vëmendjen e studiuese të tjerë.

   Ai u interesua për studimin e energjive të vogla,energji të tilla si energjia Reiki që përdoret për shërimin e njerëzve me anë të prirjes shkencore. Dr.Tiler zhvilloi një lloj aparati numërues Gejger ultra të ndjeshëm për matjen e enrgjive të vogla të lëshuara nga duart e mësuesve Reiki dhe tregoi ekzistencën e një fushe enegjie që nuk futet në spektrin elektromagnetik.

   Ky eksperiment ishte një nxitje pozitive për komunitetin Reiki; ai ka tani një konfirmim shkencor se fushat e energjisë Reiki ekzistojnë realisht dhe se ato mund të maten.Në kërkimin e tij prof. Tiler vërejti që qëllimi i shërimit i dërguar nga duart e paraktikuesve Reiki kishte një efekt thelbësor në enregjinë e matur.Nga këta eksperimente ai arriti në përfundim se qëllimi njerëzor që transmetohet përmes mendimeve dhe ndjenjave tona ka një efekt të matshëm mbi realitetin fizik.

   Ai testoi edhe mësuesit Ki Gong dhe zbuloi se duart e tyre kanë një magnetizëm shërues të barabartë me një magnet prej 20.000 Gaus.Gishtat e tyre emetonin një tufë rrezatimi infrarot (me gjatësi vale 1-4,5mikron) i cili kishte veti shëruese.

   Prof.Tiler bëri një seri eksperimentesh për të studiuar efektin e mundshëm të qëllimit njerëzor duke përdorur protokolle të rreptë shkencorë.Ai ndërtoi një apart të dedikuar të quajtur aparati elektrik me përmbajtje qëllimi (IIED) i cili rrezatonte një energji elektromagnetike, shumë të vogël,më pak nga një të miliontën e vatit.

   Ai u kërkoi katër njerëzve të stërvitur të cilët kalonin në gjendje të meditimit të thellë të futnin atje qëllimin e eksperimentit që do të kryej.Pastaj kryej eksperimenti dyfish i verbër me dy aparate identike IIED (ifrarot),ku tek njeri ishte futur qëllimi me anë të procesit të meditimit dhe tjetri ishte lënë i paprekur.

   Aparatet IIED ku ishte futur qëllimi u vendosën në dhoma të ndara përballë subjekteve.U vërejtën këta ndryshime(probabiliteti statistkor i ndryshimit p<0:001)
   Aciditeti (PH) i ujit mund të ngrihej apo të ulej në mënyrë të qëllimshme me 1 njësi PH.
   Aktiviteti i një enzime të mëlçisë së njeriut mund të rritje me 15-30%
   Shejtësia e rritjes së larvave të një fluture mund të rritej me 25%
   Rezultatet e matur ishin të dukshme,mundësia e ndodhjes së rastit ishte më e vogël nga 1/1000.

   Me këta eksperimente Uilliam Tiler provoi në mënyrë të padyshimtë që qëllimi njerëzor ka një ndikim real të matshëm mbi realitetin tonë fizik.Pas provave të vazhdueshme për 3-6 muaj ai vërejti që efektet e qëllimshëm të eksperimentit vazhdonin edhe kur aparati IIED hiqej nga dhoma.Dhoma e laboratorit ku kryeheshin eksperimentet u bë e kushtëzuar dhe nuk kishte më nevojë për aparatin IIED që të përfitohej i njëjti efekt.

   Eksperimentete prof. Tilerit mund të jenë një tregues indirekt se lutja ka një efekt real dhe se kush lutet merr përgjigje.Tiler mendon që vendet ku njerëzit mbidhen me qëllimet pozitive për t’u lutur për kohë më të mira mund të fitojnë kushtëtim të përhershëm dhe të bëhen kështu vend të shenjtë pas futjes në të për vite e vite të të njejtit qëllim.

   Ai e shpejgon efektin që mati duke thënë se gjendja e vakumit fizik në dhomë ku u krye eksperimenti ndryshoi.Në gjendjen e tij normale vakumi fizik i dhomës është eregjetik ai mund të ndryshojë ndjeshëm dhe përgjithmonë.Do të flasim më tej në kapitullin pasues për vakumin fizik dhe për enregjinë që ai përmban.
  • Efekti Hado

   Kërkuesi japonez Dr.Masaru Emoto,shef i Institutit Hado në tokio,tregoi atë që mund të jetë ndikim më bindës që ndërgjegjja njerëzore mund të ushtrojë mbi realitetin fizik.

   Dr,Emoto ka zbuluar një efekt mbi ujin,të cilin ai e quajti efekti „Hado“.Ai e përshkruan atë me këto fjalë: „Hado është model i brendshëm i vibrimit në nivel atomik i të gjithë materies,njësia më e vogël e energjisë.Baza etij është energjia e ndërgjegjes njerëzore“.

   Ai shkroi një libër që u botua në vitin 1999 me titull "Mesazh nga uji“,libër i shitur në miliona kopje dhe i përkthyer në shumë gjuhë.Ai mban leksiobe dhe seminare në të gjithë botën dhe drejton ekserimente ku tregon efektin Hado të ujit.Fjala Hado tani është futur në përdorim të ditës në Japoni dhe përdoret për të shprehur vibrimin e një vendi apo të një personi në formën “ky vend nuk ka Hado“ apo “ai sot ka Hado të ulët“!

   E gjithë kjo lidhet me kristalizimin e ujit kur ai ngrin.Pra,çfarë ka zbuluar Dr.Masaru?

   Ai kreu një sëri eksperimentesh ku provoi se mendimet dhe ndnjat tona ndikojnë mbi realitetin tonë fizik.Subjekti i studimit të tij ishte uji dhe ai filloi duke studiuar formën e kristaleve të akullit të ujit.Ai përdori ujë të marrë nga vende të ndryshëm kudo në botë dhe studioi se si formoheshin kristalet e akullit prej mostrave të ndryshme.Vërejti që uji nga lumenjtë shumë të ndotur nuk kristalizohej fare dhe se ujrat e pastër mineralë jepnin kristale akulli të bukur kur ngrinin.

   Këta rezultate ishin të tilla që priteshin.Por,për habinë e tij,ai zbuloi që kristalizimi i molekulave të ujit lidhej me mënyrë që ai përdorte për ngrirje.Ai filloi eksperimnete ku përdori kampionë uji të pastër çezma dhe kur futi të gjithë llojet e mendimeve dhe ndjenjave njerëzore para se t’i ngrinte ata.

   Kur përdoreshin mendime dhe ndjenja negative,nuk formoheshin kristale akulli të bukur,ata ishin ose me forë kaotike,ose uji nuk kristalizohej fare.Kur në kampionë futeshin mendime dhe ndjenja të bukura,formoheshin kristale nga më të bukurit dhe me formë shumë të rregullt.

   Në eksperimentet e tjera aivendosi në shishet e ujit shufra me fjalë si “Dashuri,Zot“ dhe “urretje,Djall“ dhe përsëri kristalet e akullit pasqyruan kuptimin e fjalëve të futura në shishe.

   Më tej ai eksperimetoi me çdo lloj muzike për të testuar efektin.Muzika është shprehja natyrore e vibrimeve dhe ai nuk u befasua më kur vibrimet e muzikës së bukur klasike nga njëra anë dhe ata të muzikës agresive hard rok nga ana tjetër u pasqyruan respektivisht në kristalet e ujit.

   Teoria Hado e Dr, Emotos thotë se “Duke qenë se të gjithë fenomenet janë në thelb energji rezonuese,duke ndryshuar vibrimin ne mund të ndryshojmë lëndën“, Kështu,kur ne duam të ndryshojmë vibrimin e brendshëm,të themi të ujit të ndotur,ne mund të përdorim qëllimin tonë pozitiv për ta pastruar këtë ujë!

   Pikërisht këtë gjë po bëjnë tani Dr.Emoto dhe “pasuesit“ e tij.Ritualet Hado po mbahen tani në të gjithë botën për të pastruar lumenjtë,detrat dhe oqeanetKur për herë të parë ai tregoi efektin Hado në publik,u mblodh një turmë prej 350 njerëzish në liqenin japonez më të ndotur,Liqeni Biva,më 25 korrik 1999.Uji i liqenit kundërmonte erë të keqe të shkaktuar nga alga “Kokanada“ që mbulonte prej vitesh liqenin.

   Në grumbullimin e organizuar nga Dr.Emoto,një turmë e madhe njerëzish projektuan qëllimet e tyre pozitive,si një tufë lazeri,në ujërat e ndotur.Nga krahasimi i kampionëve të ujit para dhe pas ngjarjes,u vërejt një përmirësim dramatik i strukturës së kristaleve të ujit.Një muaj pas cermonisë,në gazetën Kioto Shinbërn doli një artikull i cili thoshte që këtë vit “përhapja e algave të ujit ishte zvogëluar dhe era e keqe ishte zhdukur“.
  • Meditimi dhe lutja

   Maharrish Mehesh Jogi mëson meditimin transhndental (TM), një formë e meditimit që e sjell praktikuesin spiritual në gjendje më të larta të ndërgjegjes.Banesa e tij e sotme është në pyjet e Vlodropit në Holandë.Ai e ka zgjedhur këtë vend sepse sipas tij,ky vend ka vibrime pozitive.

   Pasuesit e Maharishit janë një numër në rritje e njerëzve me shkollim shkencor,të cilët kanë kuptuar që meditimet e Mahatishit kanë ndikim pozitiv mbi paqen botërore. Shkenca i ka bërë ata të bëjnë krahasime me mësimet siprituale lindore dhe u ka krijuar një bindje të re.

   Meditimi transhndental (TM) është bërë shumë popullor në gjithë botën,sidomos qysh kur Bitëllsat vizituan Maharishin në vitet 60.Dhjetëra menaxherë biznesi po e përdorin TM si një terapi të çlirimit nga stresi.

   Kërkime të zgjeruar mbi efektin TM kanë treguar që kur ai praktikohet nga një grup i madhë njerëzish, mund të ulë ndjeshëm nivelin e krimit në një qytet të madhë.Kur u ndërpre meditimi,niveli i krimit u rrit përsëri.Ky efekt është njohur si efekti Maharishi dhe studime të shumtë kanë provuar se ky efekt ekziston.

   Shumë njerëz luten për të dashurit e tyre kur ata janë të sëmuarë.Ata shpresojnë që një forcë hyjnore do t’i dëgjojë dhe do të përmbushë kërkesën e tyre duke shëruar të sëmurin. Të tjerët njerëz luten duke përdorur forcat e tyre të brendshme dhe besojnë se ata mund të shërojnë nga larg pacientin me anë të qëllimit që ata kanë.

   Tre kërkues në fushën e mjekësisë në Universitetin e Teksasit.Helth Sajëns Sentër, në San Antonio botuan në verën e vitit 2004 rezultatet e tyre mbi një shqyrtim shkencor të rolit që luan besimi në lutje.Një grup prej 86 njerëzish,pa patur dijeni mbi eksperimentin dyfish të verbër,u ndanë në dy grupe: njeri si grup që do t’i nënshtrohej trajtimit me lutje dhe tjetri si grup kontrolli.

   Vullnetarët që u lutën dinin vetëm emrat dhe shëndetin e njerëzve që kishin si partnerë. Tetë vullnetarë nga një grup lokal lutësish u luten dy herë në ditë për një kohë prej të paktën tre minutash.

   Pasi një muaji rezultatet u përpunuan për publikim; ja një përmbledhje e tyre:

   - Niveli i dhimbjeve ishte dallueshëm më i ulët tek lutësit në krahasim me grupuin e kontrollit,
   - Pacientët me besimin më të madhë në lutje patën përmirësimet më të mira fizike në krahasim me grupin e kontrollit.
   - Pacientët me besim më të ulët në forcën e lutjes patën përmirësime më të pakët fizik.


   Kështu,ky kërkim tregoi dy gjëra:

   - Lutja ka një efekt real të matshëm mbi objektin e lutjes së pacientit,
   - Besimi i pacientit për lutjen ka një efekt mbi efektin e vet lutjes.
  • Fuqia shëruese e mendjes

   Nëse dikush ka patur ndikim madhor në mjekësinë holistike në këto dekadat e fundit,ky është padyshim Dr.Dipek Çopra.I lindur dhe i rritur në Indi,ai mori shkollim mjekësor në SHBA.Ndodhi pas takimir të tij me Maharishi Mahesh Jogin që ai u bind të studionte Ajurverdën tradicionale indiane 4.000 vjeçare.

   Ajurveda është fjala sankrishte që do të thotë “shkenca e jetës“.Pas takimit me Maharishin,Çopra shkoi të takonte një mikun e tij,i cili i dha një libër mbi Ajurvedën.Ai e dinte se në atë libër kishte një mesazh.Pasi e lexoi librin,ai u bind që në Ajurveda përmbajnë më shumë nga ç’besohej zakonisht në perëndim.

   Dr.Çopra kishte vuajtur në karruerën e tij për shkakun se mund të bënte shumë pak për pacientët e tij me kanser. Një pacienti me kanser në mushkëri ai i këshilloi të linte duhanin dhe iu përgjigj: “Faleminderit doktor,këtë këshillë mund të ma jepte edhe vjehra pa më kushtuar 50 dollarë!“

   Në librin e tij “Shërimi kuantik; shqyrtimi i kufijve të mjekësisë mendje- trup“,Dr.Çopra shpjegon lidhjen ndërmjet fizikës kuantike dhe Ajurvedës.Ajurveda mëson që i gjithë shpirti, si dhe i gjithë trupi,është i krijuar nga mendja.

   Në këtë kuptim,mendja duhet të ketë të gjithë fuqinë për të shëruar trupin.Duhet vërejtur që nuk ka “problem të vështirë“ për Ajuverdën,atje thejsht nuk ka asnjë hendek që duhet kapërcyer ndërmjet botës jomateriale dhe asaj materiale,sepse nuk ekziston dualiteti mendje-trup.

   Sipas Dipek Çopras,mendimet dhe ndjenjat tona më të thella liajnë një rol të rëndësishëm në shërimin e një pacienti. Kjo gjë është nënvlerësuar seriozisht në praktikat mjekësore perëndimore.Trupi riciklon vazhdimisht çdo atom të çdo qelize. Në një vit,trupi rinovohet krejtësisht dhe çdo atom i çdo qelize është zëvendësuar.

   Atëherë,çfarë e shkakton krijimin e një tumori kur krejt trupi rindërtohet çdo vit? Dipek shpjegon që gjurma e trupit fizik është trupi delikat kuantik.Sëmundjet shfaqen në këtë trup kuantik përpara se ato të manifestohen në trupin fizik.Sa kohë sëmundja,pra gjurma,nuk hiqet nga trupi kuantik,trupi fizik do të rindërtohet bashkë me tumorin.

   Sipas Dipek,mendja ka aftësinë të prodhojë çdo lloj ilaçi,në formën më të pastër dhe në dozimin më të saktë. Aftësia e mendjes për të shëruar trupin mund të shpejgojë efektin e mirënjohur plejsbo,efekt ku një pacient mjekohet me anë të autosugjestionit dhe ku ai nuk merr ilaçe të vërtetë,por vetëm hapje kallpe.

   Aftësia e mendjes për të shëruar trupin mund të qëndrojë edhe në shërimet e mrekullueshëm të kancerit,shërime që janë raportuar shpesh në mjekësi,por që nuk kanë shpjegim mjekësor.Efekti nejsbo është efekti i kundërt i atij peksbo; ai është efekti negativ që kanë diagnozat e mjekëve në kurimin e pacientit.

   Prandaj,lidhja mjek - pacient ka rëndësi vendimtare në procesin e kurimit.Në kodin etik perëndimor pacienti ka të drejtë të njohë në të gjithë ratset kushtet e mjekimit,por kur një mjek i tregon drejpërdrejtë një paceienti diagnozën “ti ke një kancer të pashërueshëm“,ai i jep pacientit vendimin me vdekje.

   Diagnoza “i pashërueshëm“ vret shpresën e fundit të pacientit për t‘u shëruar e bashkë me të edhe aftësitë e tij për t’u vetëshëruar,pa thënë që ai mund të pësojë edhe një goditje mendore.
  • Ndërgjegjja kolektive

   A ekziston diçka e tillë si ndërgjegjja kolektive,pra një ndërgjegje e përbashkët për të gjithë njerëzit mbi Tokë? Psikologu Karl Jung sepkulonte duke thënë se në të gjithë ndajmë një subkoshiencë të përbashkët.Por a mund të provohet kjo nga shkenca?

   Në Institutin Princtaun për kërkimet e anomalive (PEAR) janë të bindur që ekziston një ndërgjegje kolektive dhe punonjësit e tij po e ndjekin atë në të gjithë botën.Në këtë institut,prof.Robert Jen dhe kolegët e tij kanë bërë n jë sërë eksperimentesh laboratorikë për të provuar apo për të hedhur poshtë ekzistencën e psikokinezis (PK), aftësia e mendimit për të ndikuar trupat pa jetë.

   Pk është bërë popullore pas shfaqjeve publike të Uri Geller,i cili përkul lugët.Në Princtaun PK është marrë seriozisht dhe aty duan të testojnë nëse ekziston ky fenomen apo jo.Për të testuar këtë gjë aty u përdor një makinë RNG,i cili është një gjenerator i zhurmave të rastit,një aparat i cili,sipas parimit të papërcaktueshmërisë të mekanikës kuantike,gjeneron një zhurmë krejt të rastit.

   Kjo zhurmë përkthehet në formën binare si 1 ose 0.Duke qenë se zhurma është e rastit, pritet që të shfaqen me raport 50 me 50 si njëshat ashtu edhe zerot e prodhuara nga aparati RNG.Pjesëmarrësve në eksperimentet e kryer në institutin PEAR iu kërkua të ndikonin mendërisht në numrin e gjeneruar nga RNG.

   Ata ishin njerëz zë zakonshëm,pa aftësi paraprake psikike të njohura.Në institutin PEAR u provua që aftësitë mendore të “mendjes mbi materien” ekzistojnë, sepse raporti 50:50 i numrave të gjeneruar nga RNG mund të ndroshohej.

   U kryen prova për më shumë se një dekadë,u testuan subjektet në mijra prova,para se të arrihej në përfundim që PK ishte e vërtetë.U arrit madje në përfundim se aftësitë PK janë të zakonshme tek kushdo deri në njëfarë shkalle.Njerëzit pjesëmarrës nuk kishin aftësi të njohura paranormale.

   Në Princtaun janë të bindur se PK është e vërtetë dhe tani atje po punohet për të gjetur një shpjegim teorik të saj.Një citim i Dr.Jen nga Sendi Telegraf i 16 nëntorit 1997: “Ne nuk shikojmë ndonjë përfitim nga grumbullimi i më shumë të dhënave.Ne po i rimendojmë ekserimentet për të arritur në një kuptim më të mirë të këtyre fenomeneve”.

   Në rreth 30 universitet në të gjithë botën,janë instaluar aparate RNG dhe janë lidhur ata në internet.Ajo që donte të testonte PEAR me aparatet RNG ishte nëse ekzistonte një ndërgjegje njerëzore kolektive.Projekti u quajt “Projekti i ndërgjegjes globale" dhe makinat RNG u përdorën për t’i dërguar rezultate e tyre përmes internetit tek një kompjuter qendro në Princtaun.

   Ky kërkim provoi se aparatet RNG mund të regjistrojnë ngjarjet tronditëse globale të cilat realizojnë lëvizjen kolektive të masave.Disa nga këto ngjarje janë: funerali i Princeshës Dajana,vendimi për rastin OJ Simpson dhe më së afërti,sulmet e 11 shtatorit në Njy Jork.

   Të gjitha këto ngjarje treguan shmangie të ndjeshme e të matshme nga shpërndarja e ratit 50:50. Në rastin e sulmeve të 11 shtatorit mbi kullat binjake,aparatet RNG regjistruan shmangie madje përpara se të ndodhnin.
  • Ndërgjegjja – baza e gjithë ekzistencës

   Profesori i fizikës në Universitetin e Oregonit,Amir Gosvami,autor i “Universi i vetëdijshëm”,”Krijimi kunatik”, ”Fizika e shpirtit” dhe “Dritarja vizionare”,është themelues idegës së shkenëcës që quhet “Shkenca brenda ndërgjegjes”.Gosvami beson se paradokset e ngritur nga shkenca kuantike mund të zgjidhen vetëm nëse zbatohet një këndvështrim i ndryshëm mbi ndërgjegjën.

   Në këndvështrimin e tanishëm ndërgjegjja shikohet si një pasojë anësore apo epifenomen i veprimtarisë së trurit; ndërgjegjja është thjesht rezultat i vallëzimit kimik të molekulave dhe i fushave elektrike të enrgjisë në tru.Kjo pikëpamje deterministe shkakësore e ndërgjegjes quhet shkakësi me drejtim lart dhe thotë se vullneti ynë i lirë është iluziv.

   E gjithë sjellja njerëzore përcaktohet vetëm nga kompenzimi i kromozomeve tanë dhe nga shuma e proceseve mekanikë,elektrikë dhe kimikë që ndodhin në trup. Sipas këtij koncepti,njerëzit janë makina komplekse pa vullnet të lirë.Amit Gosvami nga ana tjetër, beson në një shkakësi me drejtim poshtë për ndërgjegjen dhe se ajo është baza e të gjithë ekzistencës.

   Ai ka një arsyetim shumë të thejshtë; “si mundt ndërgjegjja të jetë rezultat i botës fizike nëse bota fizike në rastin e shuarjes së valës kuantike kërkon vrojtim të ndërgjegjshëm?”. Ndërgjegjja nuk mund të jetë në të njëjtën kohë edhe shkak edhe pasojë e vetvetes! Problemi i pulës dhe vezës zgjidhet nëse ndërgjegja shikohet si parësore (primordiale).

   Formimi fetar hindu i ka mësuar Amit Gosvamit se mendja e Brahmas është shkaku i vetëm i universit.Nisur nga formimi i tij skeptik shkencor ai nuk e besoi këtë, por më në fund u dorëzua dhe pranoi që besimi i kishte treguar atij të vërtetën gjatë gjithë kohës.

   Ai mëson tani se realizmi ynë material,besimi se bota jonë materiale është i vetmi realitet,është i gabuar dhe se baza e gjithë ekzistencës është ndërgjegjja.