Mendimet e zemrës

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Gjeje një grup të mirë që të përkrahin,sidomos kur nuk dëshiron të bësh diçka.Ata do të të ndihmojnë të rritesh shpirtërisht.

   Kam të drejtë të krijoj jetën qysh e dëshiroj


   Çfarë marrëdhënies kishe dashur të kesh me nënën tënde? Prej këtyre dëshirave bëje një listë me afirmime pozitive dhe fillo të punosh me to.Kur të thelloesh në këtë,atëherë të gjitha mund t’ia thuash nënës sate.Në qoftë se edhe më tutje do të dëshirojë t’i mbajë penjtë e jetës sate,do të thotë se ende nuk je hapur plotësisht ndaj saj.

   Ti ke të drejtë të krijosh jetën që e dëshiron.Ke të drejtë të jesh person i rritur.Ndoshta nuk do ta kesh lehtë.vetë vendos se ç’është ajo që të duhet.Nëna jote ndoshta nuk do të pajtohet me këtë,por mos e fajëso.I thuaj asaj çka dëshiron ti.Pyete:”Si ta zgjidhim këtë çështje?” Thuaj: “Dëshiroj të të dua dhe të vë me ty marr[dhënie të mira,por unë dhe ne duhet të jemi ato që jemi.”


   Shikimi në brendi është i sigurt.Çdoherë që të shikosh thellë në berendinë tënde,do të zbulosh thesar të papritur.

   Jam në qendër të qetësisë

   Bota e jashtme nuk më prek.Unë jam përgjegjëse për qenien time.E mbroj botën time të brendshme, sepse aty krijoj.Bëj tërë atë që duhet bërë për ta ruajtur qetësinë në botën time të brendshme.Qetësia ime e brendshme është qenësore për SHËNDETIN DHE MIRËQENIEN time.

   Hyj brenda dhe gjej hapësirë në të cilën çdo gjë është urtësi dhe qetësi.Mund t’i përjetoi si re të bardha, të buta që më miklojnë derisa unë shtrirë pushoj në butësinë e tyre.Mund t’i dëgjoj si muzikë mahnitëse,që freskojnë shqisat e mia.Jam në qendër të asaj qetësie.Jam pastërtia dhe harmonia. Jetoj në paqe, krijoj, udhëtoj dhe përfitoj përvoja të reja jetësore.

   Pasi banoj në oazën e qetësisë sime,e gjej paqen edhe në botën e jashtme.Të tjerët mund të kenë mos - marrëveshje dhe të jetojnë në kaos. Mua kjo nuk më përket, sepse jam përcaktuar për qetësinë. Gjithkund rreth meje mund të mbretërojë çmenduria e unë prapë jam e qqetë dhe në harmoni.

   Në univers mbretëtojnë rregulli dhe paqja dhe,edhe unë jam pjesë e tyre në çdo moment të jetës sime. Yjtë dhe planetët nuk FRKËSOHEN se qysh do t’i mbajnë orbitat qiellore.Në të njëjtën mënyrë, mendimet kaotike nuk marrin pjesë në qetësinë e jetës sime.Jam përcaktuar për qetësinë,sepse unë jam qetësia.Dhe kështu është.
  • Kur jeta na sjell ndonjë të mirë,e ne e mohojmë duke thënë: “nuk mund të besoj”,faktikisht me këtë dyshim ne e refuzojmë atë nga përvoja jonë.

   Merrem vetëm me mendime pozitive

   Imagjinojeni se mendimet janë pika të ujit.Në qoftë se gjithnjë përsërisni mendimet të njëjta,do të krijoni një sasi të jashtëzakonshme të ujit.Në filim do të jetë një pus,më vonë një moçal,pastaj një liqen,pastaj një det dhe,në fund një oqean i tërë.

   Në qoftë se mendimet i keni negative,do të FUNDOSENI në oqeanin e mendimeve tuaja negative. Por,në qoftë se mendimet i keni pozitive,atëherë me shumë kënaqësi e bukuri do të NOTONI në oqeanin e JETËS.

   Përcaktohu për besimin,se është shumë lehtë t’i ndrushosh qëndrimet e tua.

   Gjithnjë kam mundësi të zgjedh

   Shumica në mesin tonë kanë ide të shëmtuara për atë se kush jemi dhe,po ashtu,kanë rregulla tepër të ngurta për atë se çfarë do të duhej të jetë jeta.Hajde ta largojmë përgjithmonë nga fjalori fjalën “Duhet” ,ne paraprakisht e fajësojmë veten ose e fajësojmë dikë tjetër.Në të vërtetë,duke e shqiptuar këtë fjalë,ne themi: “Nuk jam mjaftë i mirë,prandaj duhet...”

   Zëvendësojeni fjalën “Duhet” me fjalën “Kisha dashur,ose Dua”.Fjalët “Kisha dashur” dhe “Dua” ta bëjnë me dije se ke mundësi të zgjedhësh,e mundësia për zgjedhje është LIRI. Duhet të jemi të vetëdijshëm se çdo gjë që bëjmë një jetë,e bëjmë sipas zgjedhjes sonë.Nuk ekziston pothuaj asgjë që ne duhet ta bëjmë.Ne gjithnjë mund të zgjedhim.
  • Fillo ta dëgjosh me kujdes të folurit tënd.Në qoftë se e dëgjon veten duke përdorur mendime negative ose mendime kufizuese,ndryshoji.

   Flas dhe mendoj pozitivisht

   Po ta dini se çfarë fuqie kanë fjalët tuaja,do të kujdeseshit shumë se çka po thoni. Gjithnjë do të kishit kujdes, duke përdorur afirmimet pozitive. Universi gjithnjë përgjigjet me “Po” për të gjitha që thoni, pavarësisht në çka besoni.Në qoftë se zgjidhni të mendoni e të besoni se nuk keni ndonjë vlerë kushedi çfarë, që jeta juaj kurrë nuk do të jetë e mirë dhe që kurrë nuk do ta fitoni atë që dëshironi.

   Universi do ta vërtetoj PIKËRISHT atë që e thoni dhe e mendoni.Në momentin kur të filloni të ndryshoni, kur të jeni të gatshëm që në jetën tuaj ta ndërtoni të mirën. Universi prapë do t’ju përgjigjet me një “PO” të madhe.


   Meditimi në të vërtetë është vetëm qetësim i mjaftueshëm i vetvetes,kështu që mund të vëmë kontakt me mençurin e qenësisë sonë.

   E dëgjoj mençurinë e brendshme

   Preke atë vend të mrekullueshëm në zemrën tënde.Qëndro aty dhe duaje atë që je.Dije se je Hyjnor, Madhështor dhe shprehje e Jetës.Pavarësisht nga ajo se çka ndodh “jashtë”, ti je i qendërzuar.Ke të drejtën e ndjenjave dhe të mendimeve tua.Ti JE.Po punon në thellimin e dashurisë ndaj vetvetes, në hapjen e zemrës sate.

   Përpiqesh të bësh atë që për ty është më e mira dhe të vësh kontakt me zërin tënd të mbrendshëm. Mençuria jote e brendshme i përmban të gjitha përgjigjet. Ndonjëherë kjo mund të bëhet edhe e frikshme, sepse do të vijnë udhëzime që nuk janë në përputhshmëri me atë që presin miqtë e tu prej teje.

   Megjithatë,ti nga brenda e ndien ç’është më e mira për ty.Në qoftë se e dëgjon mençurinë e brendshme, do të jesh në paqe me vetën tënde.Jepi vetes përkrahje serioze për marrjen e vendimeve të drejta.Kur hamendesh,pyete veten: “A po buron ky vendim nga fusha e dashurisë së zemrës sime?A është ky vendim më i miri për mua?”

   Vendimin që e merr më vonë,javën e ardhshme ose muajin e ardhshëm,do të jetë më ndryshe.Gjithnjë shtroje këtë pyetje:”A është kjo e mirë për mua?” Thuaj: “E dua veten dhe marr vendime të drejta”.

   Unë mund të të jap shumë këshilla të mira,madje edhe shumë ide të reja, të mrekullueshme, por ti je përgjegjës. Mund t’i pranosh ose jo.Ti ke fuqinë.
  • Përherë marr dhurata të papritura

   Mësohu t’i pranosh gjërat,në vend që t’i shkëmbesh.Në qoftë se miku të dhuron diçka, ose të fton për drekë,nuk është e thënë t’ia kthesh menjëherë.Lejoja njeriut të ta dhurojë një peshqesh.Pranoje dhuratën me gëzim e kënaqësi.

   Nuk je i detyruar që t’ia kthesh kurrë të njëjtit person.Mund t’ia dhurosh dikujt tjetër.Në qoftë se dikush të dhuron diçka që nuk mund ta përdorësh,ose diçka që nuk e dëshiron, thuaj: “E pranoj me gëzim,me kënaqësi dhe falënderim" dhe falja dikujt tjetër që do ta shfrytëzojë.

   Mendimi si: “unë jam person i keq”,prodhon ndjenja negative.Sikur të mos e kishim një mendim të tillë,nuk do të ekzistonin as ndjenjat.Ndryshoje mendimin dhe ndjenja negative do të zhduket.

   Tash kam vullnet ta shoh vetëm lartmadhërinë time

   Tash kam vendosur që nga jeta ime t’i fshijë të gjitha mendimet dhe idetë rrënimtare e të frikshme. Nuk pajtohem më që të dëgjoj biseda të dëmshme,apo t’u jap rëndësi mendimeve të mia negative.Tash askush nuk mund të më lëndojë,sepse KUNDËRSHTOJ bindjen dhe besimin se dikush mund të më lëndojë.

   Kundërshtoj t’u nënshtrohen ndjenjave të dëmshme,pavarësisht se sa mund të më duken të arsyeshme.Ngrihem mbi çdo gjë që përpiqet të më hidhërojë e të më duken të arsyeshme.Ngrihem mbi çdo gjë që përpiqet të më hidhërojë e të më duken të arsyeshme.

   Ngrihem mbi çdo gjë që përpiqet të më hidhërojë e të më frikësojë.Kut t’i vështroj mendimet destruktive,ato humbi çdo ndikim mbi mua.Ndjenja e fajësisë nuk mund ta ndryshojë të kaluarën. Mendoj dhe flas vetëm për atë që DUA TË MË NDODHË NË JETË. Jam e aftë,madje edhe shumë se që duhet,të bëj atë dua.Jam një me fuqinë që më ka krijuar.Në botën time çdo gjë është në rregull.
  • Qenësinë time e shpreh gjithnjë në mënyrën pozitive

   Në qoftë se na ndodh aksident trafiku dhe në qoftë se ne jemi të goditur, kjo do të thotë se thellë në vetvete e ndiejmë fajësinë dhe ndoshta edhe kemi nevojë për një ndëshkim. Shpesh në ne gjendet agresiviteti i ndrydhur – ndjenja se nuk kemi të drejtë të luftojmë për veten tonë.

   Në qoftë se ne e kemi goditur dikë, shpesh bëhet fjalë për zemërimin tonë të pashprehur më herët. Vetë aksidenti na mundëson që atë zemërim ta shprehim. Gjithnjë gjendet shumëçka e pavetëdijshme që zhvillohet në ne. Aksidenti në trafik është gjithnjë më shumë se një aksident i rëndomtë, d.m.th. më shumë se një rastësi.

   Kur të na ndodhë ndonjë rast fatkeqësie,duhet ta kërkojmë në veten tonë tërësinë e mendimeve negative,të cilat e kanë sjellë këtë gjendje, pastaj t’i bekojmë me dashuri të gjithë pjesëmarrësit në fatkeqësi dhe, më në fund, ta lirojmë të shkojë tërë këtë përvojë.

   Këtë vit do të ngulmoj në punën mentale

   Një numër i madh njerëzish për Vitin e Ri ia vizatojnë vetes disa vendime, të cilat shumë shpejt treten në ujë, sepse nuk kanë bërë asgjë për ndryshime të brendshme. Gjithnjë, derisa nuk i realizojmë ndryshimet e brendshme dhe nuk ngulmojmë në punën mentale, asgjë nuk do të ndryshojë. E vetmja gjë që duhet të ndryshojë është mendimi – vetëm MENDIMI.

   Madje edhe urrejtja ndaj vetes, sepse edhe urrejtja duhet përdorur kundër mendimeve tona negative. E çka do të mund të bënim diçka pozitive gjatë këtij viti për veten tonë? çka kishim dashur të bënim për vete e që nuk kemi bërë vitin e kaluar? Prej kujt do të dëshironim të liroheshim? Çfarë do të donim të ndryshonim në jetën tonë? A jemi të gatshëm të ndërmarrim çdo gjë që është e duhur dhe e nevojshme për t’i realizuar ato ndryshime?

   Sa më shumë të mendojmë për atë që nuk dëshirojmë të na ndodhë, ajo na ndodh shpesh.

   Gëzohu. Gjatë tërë këtij viti le të jetë moto për ty: “gëzohu! Jeta të është dhënë që të kënaqesh në çdo çast.”
  • Jam njeri që them: “PO”

   E di që jam NJË me tërësinë e jetës. Jam e rrethuar dhe e përshkuar nga Fuqia e Pafund. Për këtë shkak plotësisht mbështetem në Univers që të më përkrahë në mënyrë pozitive, në të gjitha pikëpamjet. Më ka krijuar vetë Jeta dhe më është dhënë ky planet që t’i plotësoj të gjitha dëshirat dhe nevojat e mia.

   Të gjitha ato që kurdoherë më duhen, që të gjitha janë këtu. Në këtë planet gjendet sasi aq e madhe e ushqimit, saqë unë kurrë nuk mund t’i dal në fund. Gjenden sasi të mëdha të parave, saqë unë kurrë s’do të arrija t’i shpenzoja, gjenden aq shumë njerëz, saqë unë kurrë nuk do të arrija t’i njihja.

   Në këtë planet gjendet shumë më shumë dashuri se që mund ta përjetoj unë dhe shumë më shumë hare sesa mund ta imagjinoj unë.Kjo botë PËRMBAN ÇDO GJË QË KAM NEVOJË DHE ÇDO GJË QË DËSHIROJ. Dhe të gjitha janë për mua: t’i kem dhe t’i shfrytëzoj.

   Mendja e Pakufishme Unike, Inteligjenca Unike e Pafund, gjithnjë më përgjigjet me “PO”. Pavarësisht nga ajo se çka zgjedh për t’i besuar, për çka mendoj, ose për çka flas, Universi gjithnjë më përgjigjet: ”PO”. Prandaj nuk humbi kohë lidhur me mendimet dhe dukuritë negative.

   Zgjedh me kujdes kujt t’i them “PO”. Vendos që veten dhe Jetën t’i vështroj në mënyrën më pozitive të mundshme. Prandaj, u them “PO” të gjitha rasteve të mira dhe përparimtare. Unë jam njeri që u thotë “PO” të gjitha të mirave. Unë jam njeri që Jetës i thotë: “PO”, që jeton në Botën së cilës i thuhet “PO” dhe së cilës vetë Universi i përgjigjet gjithnjë me fjalën e këndshme: ”PO”.

   Dhe gëzohem që është kështu. Jam mirënjohëse dhe e lumtur që jam NJË me Mençurinë Universale dhe që më mbështet Fuqia Universale. Të falënderoj, Zot, për të gjitha që m’i ke dhënë, Këtu e Tash.
  • Është gjë e këndshme të luash rolin e viktimës, sepse gjithnjë dikush tjetër është fajtor.Duhet të qëndrosh në këmbët e tua dhe ta pranosh përgjegjësinë për veten tënde.

   Kam fuqi për ndryshime

   Ekziston një dallim ndërmjet përgjegjësisë dhe fajit. Kur flasim për përgjegjësinë, flasim për fuqinë. Kur flasim për fajin, fjala është për mungesën e fuqisë. PËRGJEGJËSIA ËSHTË DHURATË,SEPSE TË JEP MUNDËSINË PËR T’I NDRYSHUAR GJËRAT.Për fat të keq, disa njerëz përgjegjësinë e interpretojnë si fajësi. Ata njerëz rëndom të gjitha i pranojnë si fajësi në këtë apo atë mënyrë, sepse janë mësuar ta fajësojnë veten e tyre ose t’i fajësojnë të tjerët.

   Në një nivel është mjaft komode të jetohet si viktimë,sepse atëherë fajtorë janë njerëzit e tjerë,kurse ne nuk kemi asnjë nevojë që të ndryshojmë. Në qoftë se njerëzit insistojnë në ndjenjën e fajësisë,atëherë këtu nuk mund të bëhet shumë.Ata,ose i pranojnë shpjegimet e tjera,ose jo.E mira e së mirës është që njerëzit e tillë t’i lëmë të qetë. Nuk jemi ne përgjegjës pse ata VUAJNË NGA NDJENJA E FAJËSISË.


   Të gjithë ne jemi edhe mësues, edhe nxënës.Shtroja vetes këtë pyetje: “në këtë çast çka është ajo që duhet ta mësoj,e ç’është ajo që mund t’i këshilloj të tjerët?”

   Të gjitha marrdhëniet e mia me njerëzit e tjerë,janë të përshkruara me dashuri

   Rrethoje familjen tënde me fushën e dashurisë, si ata që janë të gjallë, po ashtu edhe ata që nuk jetojnë më.Futi brenda kësaj fushe të dashurisë edhe të gjithë miqtë, bashkëshortet e tyre,të gjithë njerëzit me të cilët punon, por edhe njerëzit që kishe dashur t’i falësh e nuk di qysh ta realizosh faljen.

   Vërtetoja vetes se ke marrëdhënie të mrekullueshme dhe harmonike me secilin,se mes jush mbretërojnë respekti dhe kujdesi i ndërsjellë. Dije se mund të jetosh me dinjitet, me paqe dhe gëzim.

   Fusha e dashurisë sate le ta përfshijë tërë planetin dhe le të hapet zemra jote për të gjitha hapësirat e dashurisë së pakushtëzuar.Ti e meriton dashurinë. Je e mrekullueshme dhe e fuqishme.Je e hapur për të gjitha të mirat.Kështu është.
  • Ndieje se zemra po të zgjerohet dhe dije se në të ka vend të mjaftueshëm për ty.

   Sillem ndaj vetes me dashuri të pakushtuar

   Në qoftë se fëmijëria jote ka qenë e mbushur me shpulla,ndëshkime të tjera fizike dhe me frikë dhe,në qoftë se edhe tash e godet dhe e ndëshkon veten tënde mentalisht, atëherë po vazhdon që ndaj fëmijës tënd të brendshëm të sillesh në të njëjtën mënyrë.

   Fëmija i vogël në ty është në pozitë të vështirë,sepse NUK KA VEND TJETËR PËR STREHIM. Duaje veten tash, le të depërtojë kjo dashuri edhe tek fëmija i vogël në ty,që t’i kapërcesh të gjitha kufizimet që t’i kanë MBJELLË prindërit në fëmijëri.Ata nuk kanë ditur që ndaj teje të sillen në tjetër mënyrë.

   Një kohë të gjatë ke qenë fëmijë mjaft i mirë dhe ke vepruar pikërisht siç kanë dashur dhe si të kanë mësuar babai dhe nëna.Tash është KOHA TË RRITESH dhe,si njeri i rritur, të marrësh vendime që të mbështetin dhe të ushqejnë.


   Në qoftë se deri më tash keni qenë njeri i cili vazhdimisht ka kritikuar veten dhe të tjerët dhe e ka parë botën me sy negativ,do t’ju duhet një kohë e mirë që të gjitha t’i ndryshoni dhe të shndërroheni në njeri pozitiv dhe me mirësjellje.Duhet të keni durim me veten tuaj. Mos ia merr inat vetes pse nuk po përparon me shpejtësi të duhur.

   E shpall begatinë dhe tërësinë e jetës sime


   Kam vendosur tash të lirohem nga të gjitha bindjet kufizuese, të cilat m’i kanë penguar aq shumë të mira të jetës.E shpall mënjanimin dhe largimin e plotë të të gjitha skemave negative nga vetëdija ime.Vetëdija ime tash po mbushet me mendime të hareshme,përplot me dashuri, të cilat po e përmirësojnë shëndetin tim, gjendjen time materiale dhe miqësitë e mia.

   Po lirohem nga skemat negative,që kanë shkaktuar frikën nga humbjet,frikën nga errësira,frikën nga lëndimet,nga varfëria, nga dhimbja, nga vetmia dhe nga keqpërdorimet e çfarëdo lloji. Do të lirohem plotësisht nga ndjenja se NUK VLEJ SA DUHET DHE NGA TË GJITHA MARRËZITË E TJERA, të cilat ndoshta struken në ndonjë kënd të errët të vetëdijes sime.

   Tash jam e lirë t’i pranoj të gjitha të mirat e jetës. E shpall begatinë dhe tërësinë e jetës sime, pasurinë, dashurinë, përparimin, shëndetin, ENERGJINË E FRESKËT KREATIVE dhe paqen e qetësinë që më rrethojnë. Të gjitha këto unë i meritoj dhe kam vullnet e vendosmëri që t’i pranoj përgjithmonë. Unë jam bashkëpunëtore e Tërësisë së Pafund të Jetës dhe, prandaj, kam mundësi të përgjithshme dhe të pakufizuara. Gëzohem pse është kështu. Dhe kështu është.
  • Zemërimi, kriticizmi,ndjenja e fajësisë dhe frika vijnë nga fajësimi i të tjerëve dhe nga mospranimi i përgjegjësisë për përvojat personale.

   Më frymëzon vetëm dashuria


   Lëri le të ikin helmi dhe zemërimi yt. Deklaro me bindje se je plotësisht e gatshme që t’i falësh të gjithë. Në qoftë se të bie ndërmend cilido që të ka lënduar shumë në jetë, bekoje atë person me dashuri dhe lëre të shkojë. Liroje edhe atë mendim. Askush nuk mund të ta marrë asnjë gjë për të cilën ke të drejtë.

   Ajo që të takon ty, gjithnjë do kthehet tek ti sipas dëshirës Hyjnore. Në qoftë se diçka nuk të kthehet, ajo nuk ka qenë për ty. Pranoje këtë të vërtetë me qetësi. Shkrirja e zemërimit është me shumë rëndësi. Ki besim në veten tënde. Je e mbrojtur dhe e sigurt. Je e frymëzuar vetëm nga dashuria.

   Asnjëherë nuk mund t’i rrafshosh hesapet.Hakmarrja nuk është zgjidhje, sepse çfarëdo që të bësh, ty të kthehet. Kjo shëmti duhet të ndërpritet diku.

   Lirohem nga lëndimet e vjetra,vetvetes ia fal të gjitha

   Kur të merresh me të kaluarën tënde me nerva e zemërim dhe nuk ia lejon vetes ta shijosh çastin e tanishëm, e tret kot së koti ditën e sotme. Në qoftë se u nënshtrohesh zemërimit dhe varshmërisë një kohë të gjatë, do të thotë se duhet t’ia falësh vetvetes, e jo dikujt tjetër.

   Në qoftë se merresh më lëndimet e ndryshme nga e kaluara, E NDËSHKON VETEN SOT. Shpesh e burgosim vetveten në errësirën e tmerrshme të burgut të quajtur zemërim “i arsyeshëm”. Ke dëshirë të kesh të drejtë, apo të jesh i lumtur? Falja vetes të gjitha, ama njëmend të gjitha, dhe përjetoje lirinë duke e ndërprerë një herë e përgjithmonë torturën e quajtur NDËSHKIM I VETVETES.
  • Lirohu plotësisht dhe kënaqu me jetën.Dije se çdo gjë,që duhet ta mësosh,do të zbulohet, madje pikërisht në kohën e duhur dhe sipas rendit të duhur.

   Jam dhe jetoj në harmoni

   Sot jam qenie krejtësisht e re.Jetoj lirshëm dhe lirohem nga mendimet e mia.Asnjë njeri,vend apo gjësend nuk mund të më shqetësojë dhe të më shkaktojë mërzi. Jam e kënaqur dhe jetoj në paqe. Jam njeri i lirë që jeton në botën e vet të dashurisë dhe të mirëkuptimit. Asgjë nuk refuzoj paraprakisht.

   U përulem të gjithave që përmirësojnë cilësinë e jetës sime.I shfrytëzoj fjalët dhe mendimet e mia për FORMËSIM të ardhmënisë sime.Shpesh e shpreh me zemër mirënjohjen time për të gjitha ato të mira që më janë dhënë DHURATË.Jam e lirë dhe bëj jetë të qetë.


   Lirohu nga lidhjet emotive me bindjet e të kaluarës.Kështu ato më nuk mund të të lëndojnë.Në qoftë se ju jetoni plotësisht në çastin e tanishëm, nuk mund t’ju lëndojë e kaluara, pa marrë parasysh se çfarë ka qenë.

   Gjithnjë jam e sigurt


   Kur i mbajmë në vete ndjenjat tona, ose kur i ndrydhim, ne krijojmë një shkretëtirë të madhe në qenësinë tonë. Dojeni veten aq sa t’ia lejoni vetvetes një qasje të plotë në ndjenjat tuaja. Varësia, siç është varësia nga alkooli, vetëm i maskojnë ndjenjat tona dhe nuk na lejojnë t’i mbijetojmë.

   Lejoni ndjenjat tuaja të dalin në SIPËRFAQE. Ndoshta do të detyroheni t’i “përçapni” shumë probleme të vjetra, probleme të ndrydhura në thellësinë tuaj, por kjo do t’ju ndihmojë.

   Zgjidhni për vete afirmimet përkatëse që kjo nxjerrje në sipërfaqe të ndjenjave të ndrydhura të rrjedhë lehtë, këndshëm dhe pa shqetësime. Vërtetojani vetes se jeni të gatshëm t’i ngjallni ndjenjat tuaja të vërteta dhe, ç’është më kryesorja, përsëritjani vetvetes se ju JENI GJITHNJË TË SIGURT.
  • Ndjenja e fajësisë asnjëherë nuk ndikon që dikush të ndihet mirë,dhe as që ndryshon gjendjen.Ndërprit ndjenjën e vetëfajësimit.Çlirohu nga robëria.

   Vetes ia fal të gjitha gabimet

   Shumë njerëz jetojnë me peshën e rëndë të fajësisë. Gjithnjë ndihen fajtorë. Kjo nuk është në rregull.Gjithnjë arsyetohemi. Nuk mund t’ia falim vetes gabimet nga e kaluara. Manipulojmë me të tjerët,ashtu siç kanë manipuluar dikur me ne.

   Ndjenja e fajësisë nuk zgjidh asgjë.Në qoftë se në të kaluarën njëmend ke bërë diçka që pendohesh,ndërprite veprimin e tillë.Në qoftë se diçka mund të riparohet, riparoje. Në qoftë se jo,atëherë thjesht mos bëj më.Pikë.Ndjenja e fajësisë gjithnjë e kërkon ndëshkimin, kurse ndëshkimi shkakton dhimbje.Fale veten dhe të tjerët.Çlirohu nga robëria që ia ke imponuar vetvetes sate.


   Në qoftë se keni ndonjë shprehi, pyeteni veten se për çka ju shërben? Çka po fitoni më të? E çka do të ndodhte sikur të liroheshit prej saj? Shpesh njerëzit thonë ”jetën do ta kisha më të mirë”. Po,pse,atëherë, po besoni se nuk meritoni jetë më të mirë?

   Lirohem nga nevoja për një gjendje të këtillë në jetën time

   Ne krijojmë shprehi dhe skema, sepse ato në një mënyrë na shërbejnë. Ndonjëherë i bëjmë që ta ndëshkojmë ndokënd, ose pse dikë e duam. Është çu-ditërisht i madh numri i sëmundjeve nga nevoja që t’i ndëshkojmë apo t’i duam prindërit: “Edhe unë do të sëmurem nga sëmundja e sheqerit, sikur babai im, sepse e dua babanë.” Kjo nuk ndodh në mënyrë të vetëdijshme, por, nëse shikojmë në brendi, atje do ta gjejmë këtë skemë.

   Ne shpesh ndërtojmë negativitete, sepse nuk dimë si të sillemi në ndonjë fushë të jetës sonë. Duhet t’i përsërisim këto pyetje: “Prej kujt më vjen gjynah?” Ose: “Me kë ka të bëj zemërimi im?” Apo: “Çka po dua të anashkaloj?” Por, edhe: “Si do të më shpëtojë kjo?”

   Në qoftë se nuk jemi në gjendje të çlirohemi nga diçka, në qoftë se e përmbajmë sepse në njëfarë mënyre na shërben, pavarësisht se çka punojmë, nuk do të kemi sukses. Kur të jemi të gatshëm të lirohemi prej saj, është thjesht e pabesueshme se si një gjë fare e vogël mund të na ndihmojë shumë.
  • A të ndodh shpesh të gërmosh nëpër mbeturinat mentale të së djeshmes për të krijuar përvojat e së nesërmes? Kohë pas kohe duhet të bësh një pastrim të madh mental dhe t’i gjuash në hedhurina të gjitha ato vjetërsira të cilat më nuk të shërbejnë. Qëllimi yt është t’i bësh të shkëlqejnë idetë pozitive që të frymëzojnë dhe t’i përdorësh sa më shpesh.

   Me lehtësi lirohem nga e kaluara dhe besoj në rrjedhën e jetës

   Mbyllua derën e mendjes kujtimeve të vjetra, kujtimeve që të shkaktojnë dhimbje. Mbyllua derën e mendjes lëndimeve të vjetra dhe kokëfortësive tua për mosfalje. Kujtoje ndonjë ngjarje nga e kaluara, kur ke qenë thellësisht e lënduar,kujtoje se si nuk po arrin të lirohesh prej lëndimit me falje, por kujtoje edhe të vërtetën tjetër se sa herë e shkon nëpër mendje atë ngjarje, pikërisht ajo të shkakton dhimbje serioze.

   Pyete vetveten: “Deri kur do të VUAJ për këtë punë?” Ose: ”Deri kur do të më NDJEKË kjo gjendje e shëmtuar?” Vizualizoja në mendje një lumë të rrëmbyeshëm malor dhe hidhi në atë lumë të gjitha këto përvoja dhe mosfalje; shiko pastaj si i rrëmben uji (ato kujtime e dhimbje) dhe si rrjedhin me shpejtësi teposhtë, derisa nuk treten e zhduken në tërësi.

   Ti mund ta bësh këtë.Je i lirë.Dhe kështu është. Qysh po sillesh ti sot ndaj personave të moshuar,pikërisht kështu do të sillen të tjerët ndaj teje,kur të plakesh ti.

   Kam shumë dashuri dhe mëshirë për babanë tim


   Në qoftë se ke ndonjë mosmarrëveshje me babanë,përqendrohu mentalisht në këtë problem dhe bisedo me të derisa të zgjidhet e pastrohet në tërësi ai problem. Falja babait, por falja edhe vetes.I thuaj: të dua shumë.Pastroje mendjen tënde.Kështu do të krijosh hapësirë të mjaftueshme për ndjenja shumë më të mira.
  • Zhvillimi ynë shpirtëror,na vjen shpesh, për ne, në mënyrë të papritur.

   Gjendesh në korridor të Jetës.Prapa teje gjenden shumë dyer të mbyllura–punë të cilat më nuk i bën, nuk i flet,ose nuk i mendon, përvoja të cilat më nuk ekzistojnë.Para teje gjenden shumë dyer e secila prej tyre ta mundëson hyrjen në një përvojë të re.Kështu dilet nga e kaluara.Kur ec përpara,vështroje veten si po hap dyer të ndryshme të përvojave të mrekullueshme,të cilat ke dëshirë t’i shijosh.

   Besoji udhëheqësit tënd të brendshëm,i cili të udhëheq dhe të orienton nëpër rrugët më të mira për ty dhe për zhvillimin e përparimin tënd shpirtëror.Pavarësisht se cilat dyer mbyllen e cilat çilen, ti gjithnjë je e sigurt. Ti je e përjetshme.Përjetësisht do të udhëtosh nga përvoja në përvojë.

   Shihe veten duke i hapur dyert e gëzimit,të paqes,të shërimit e të dashurisë; dyert e mirëkuptimit,të mëshirës dhe të faljes; dyert e vetërespektit dhe të dashurisë ndaj vetes; dyert e lirisë.Cilat dyer dëshiron t’i hapësh të parat?Mbaje mend:ti je e sigurt, secili udhëtim është vetëm ndryshim.


   Frika lind nga mungesa e besimit ndaj jetës.Herën tjetër, kur të frikësohesh, thuaj: “kam besim të plotë në jetën”.

   Të gjitha përvojat e mia janë të dobishme për mua


   Prej lindjes e tutje na bie të kalojmë nëpër dyer të ndryshme.Vetë lindja është kalim nëpër një derë të madhe,është një ndryshim i madh.Kemi ardhur në këtë planet që këtë jetë ta jetojmë pikërisht në këtë kohë, pikërisht tash. I kemi zgjedhur prindërit tanë dhe prej atëherë kemi kaluar nëpër shumë dyer.

   Kemi ardhur të përgatitur me të gjitha të nevojshmet që ta jetojmë jetën e plotë dhe të begatshme. E kemi tërë mençurinë,dijen, aftësitë dhe prirjen.E kemi tërë dashurinë dhe ndjeshmërinë që na duhet.Jeta na është dhënë që ta na mbështetë dhe të kujdeset për ne,e ne duhet ta dimë dhe t’i besojmë kësaj së vërtete.

   Dyert gjithnjë hapen e mbyllen, prandaj,në qoftë se qëndrojmë të qendërzuar në veten tonë,gjithnjë do të jemi të sigurt, pavarësisht se nga shkojmë.Madje edhe kur të kalojmë dyert e fundit të këtij planeti, prapë, nuk është FUNDI.Çdo fund është edhe fillim i ri,fundi në këtë planet është fillimi i një aventure të re.

   Ta dimë dhe ta kuptojmë se gjithnjë jemi të sigurt.Është krejtësisht normale që t’i shijojmë ndryshimet. Sot është ditë e re.Do të përjetojmë shumë përvoja të mrekullueshme dhe të reja. Jemi të dashur dhe të sigurt.Dhe kështu është.
  • Merr frymë thellë dhe lirohu nga refuzimi.

   Jam e gatshme të lirohem nga nevoja për një gjendje të këtillë

   Pa marrë parasysh se në çfarë afati kohor,bindjet negative kanë banuar në nënvetëdijen tënde,provoje se tash ke vendosur të lirohesh prej tyre.Vërtetoje se je e gatshme që të lirohesh nga të gjitha shkaqet dhe skemat e pavetëdijshme të cilat kanë krijuar gjendje të këtilla negative në jetën tënde të tashme.

   Por, vërtetoje një herë e mirë se je e gatshme që të lirohesh nga NEVOJA për një gjendje të tillë.Dije se ato gjendje mund të treten, të shkrihen dhe të zhdukën në asgjë, andej nga edhe kanë ardhur.Këto “plehurina” të vjetra kurrë më nuk do të kenë ndikim mbi ty. Je e lirë. Dhe kështu është


   Në qoftë se nuk u besoni njerëzve të tjerë, kjo do të thotë se nuk i besoni vetes suaj; vetveten nuk e përkrahni dhe nuk jeni mbështetje për qenësinë tuaj. Kur njëmend të filloni të bëheni mbështetje e vetvetes, atëherë do të keni besim në veten tuaj, e kur t’i besoni vetes, do të t’u besoni edhe të tjerëve.

   Jam e lidhur me Fuqinë Supreme

   Tash është koha ta kuptosh se çfarë është fuqia jote dhe çka je ti në gjendje të bësh. Prej cilave gjendje mund të lirohesh? Çka mund të ndërtosh brenda vetes sate? Çka mund të krijosh të re, krejtësisht të re? Mençuria dhe Inteligjenca e Universit janë të gatshme t’i pranojnë dëshirat e tua.Jeta është këtu që të të mbështesë.

   Kur të frikohesh, koncentrohu në frymëmarrjen tënde dhe bëhu e vetëdijshme për marrjen dhe nxjerrjen e ajrit. Frymëmarrja jote është materia më e çmueshme e jetës sate, e këtë frymëmarrje e ke dhuratë,falas. Gjendet në sasi të mjaftueshme,që të të shërbejë deri në fund të jetës.

   Tash mendo pak – në qoftë se kjo materie kaq e çmueshme të është dhuruar me aq shpirtgjerësi dhe ti e ke pranuar pa menduar fare,e pse nuk mund të besosh se Jeta është këtu që të t’i SIGUROJË edhe të gjitha të tjerat për të cilat ti ke nevojë?
  • Për riprogramimin e mendjes së pavetëdijshme,trupi duhet të jetë plotësisht i lirshëm.Lirohu nga tendosjet.Çlirohu krejtësisht, lirshëm. Noto në gjendje të hapjes dhe të pranimit. Vetëm ti je përgjegjës dhe gjithnjë je i sigurt.

   Jeta ime është gëzim e hare

   Mendja jonë e pavetëdijshme nuk e dallon të vërtetën nga gënjeshtra,as të drejtën nga e gabueshmja.Kurrë nuk do të duhej të thuash: “Sa e marrë jam”, sepse mendja e pavetëdijshme këtë e pranon dhe,pas një kohe, do të fillosh ta ndiesh veten njëmend të marrë – do të fillosh TË BESOSH në atë që e thua, që e shqipton ti, me gojën tënde.

   Mos u tall ME GJËRA të tilla.Mos e nënçmo veten tënde dhe mos shqipto ASNJË vërejtje rrënuese të jetës,sepse prej tyre nuk do të kesh asgjë të mirë.Pse nuk mund ta thuash, me mençuri e lirshmëri,afirmimin pozitiv: “Jeta ime është gëzim e hare”?

   Në qoftë se dëshiron të të duan dhe të të pranojnë anëtarët e familjes sate, atëherë ti duhet t’i duash dhe t’i pranosh ata.

   Me shumë dashuri e bekoj familjen time

   Vetëm unë e kam një FAMILJE të këtillë, dhe vetëm ne e kemi këtë mundësi, që në këtë kohë,në këtë vend dhe në këtë mënyrë, t’i hapim Zemrat tona.Ne nuk ngarkohemi me brengën se çfarë mendojnë fqinjët tanë për ne,madje as që na shkon mendja të mendojmë për paragjykimet e tjera shoqërore.

   Ne jemi shumë më shumë se këta që dukemi.Jemi familje e krijuar nga dashuria dhe me krenari e pranojmë secilin anëtar të saj, që,sipas të gjitha të gjasave,secili anëtar i kësaj familjeje është i veçantë.Edhe unë jam e veçantë dhe e meritoj dashurinë.I dua dhe i pranoj të gjithë anëtarët e familjes sime të mrekullueshme, por edhe ata më duan dhe më pranojnë mua. Jam e sigurt.Në botën time çdo gjë është në rregull.
  • Në qoftë se punon i rrethuar nga dashuria, nga gëzimi dhe nga buzëqeshja, do të bësh punë të madhe me sukses kulmor. Do të zbulosh se ke aftësi dhe prirje për të cilat as që ke ëndërruar.

   Puna që e bëjmë është premisë hyjnore

   Puna që bëjmë është premisë Hyjnore e Mendjes Unike, e krijuar nga fuqia e Dashurisë.Kjo dashuri e mban dhe kujdeset për të.Secili i punësuar në këtë kolektiv ka qenë i ftuar nga ajo dashuri,sepse në këtë moment,në këtë kohë dhe në këtë hapësirë,këtu ka qenë vendi i vërtetë i secilit.

   Na përshkon Harmonia Hyjnore dhe të gjitha aksionet tona të përbashkëta na sjellin sukses dhe gëzim.Dashuria ka qenë ajo që na ka sjellë pikërisht në këtë vend. Veprimi i drejtë Hyjnor udhëheq të gjitha aspektet e punës sonë. Inteligjenca Hyjnore krijon prodhimet shërbimet tona.

   Dashuria Hyjnore na i sjell të gjithë ata që mund t’i ndihmojnë këto që ne i krijojmë me aq shumë dashuri. Plotësisht i hedhim poshtë të gjitha skemat e vjetra të vërejtjeve, kritikave e urrejtjeve,të vetëdijshëm se vetë i kemi krijuar rrethanat në të cilat punojmë.

   Tash e dimë dhe vërtetojmë se është e mundur të kryejmë me sukses punën tonë sipas parimeve Hyjnore dhe, prandaj, me shumë dashuri i shfrytëzojmë të gjitha aftësitë tona që të jetojmë dhe ta përjetojmë tërësinë e Jetës.

   Tash i REFUZOJMË TË GJITHA KUFIZIMET e imponuara nga makineria e mendimeve të mendjes njerëzore. Mendja Kozmike Hyjnore është këshilltari ynë afarist dhe ka plane të mrekullueshme për ne,për të cilat ne as që kemi pasur mundësi të ëndërrojmë.Jetët tona janë të mbushura me dashuri dhe gëzim. Dhe kështu është.


   Ka shumë njerëz që janë duke kërkuar pikërisht atë që mund ta ofrosh ti. Prandaj edhe jeta u ka sjellë të gjithëve në këtë tabelë të shahut.

   Gjej kënaqësi në punën time


   Puna ime është që,nëpërmjet meje,të jetësohet Hyjnorja dhe,prandaj, unë jam e lumtur.Jam mirënjohëse për të gjitha rastet që më ofrohen,që, nëpërmjet tyre ta dëshmoj Fuqinë e Inteligjencës Hyjnore,e cila vepron nëpërmjet meje.çdoherë kur gjendem e ballë për ballë me ndonjë sfidë,e di që ky rast vjen nga Zoti, punëdhënësi im,dhe, prandaj, gjithnjë e qetësoj mendjen time dhe kthehem nga qenia ime e brendshme dhe pres zërin e brendshëm që do të më tregojë si të veproj.

   Me gëzim e pranoj bekimin e krijuesit dhe e di që e meritoj shpërblimin për punën e kryer me dinjitet.Për këtë punë interesante gjithnjë marr shpërblime të begatshme. Kolegët e mi–tërë njerëzimi–është i pajisur me mbështetje të plotë,me dashuri e entuziazëm dhe punojnë në mënyrë të palodhshme për rritë shpirtërore, pavarësisht a kanë zgjedhur të jenë të vetëdijshëm apo jo.

   I shoh si shprehje e përkryer e Mendjes Unike,si i përkushtohen me zell punës së tyre.Duke punuar për Shefin Suprem, të padukshëm e të gjithëpranishëm,e di që punët e mia kreative më sjellin shuma të mjaftueshme të parave, sepse puna në emër të Zotit gjithnjë sjell shpërblime. Dhe kështu është.
  • Vështroje çka po të ndodh në jetë dhe,dije,ti nuk je vetëm përvojë vetjake

   E vështroj çfarë po zhvillohet në mua

   Çfarë do të duhej të punoje që të jesh njeriu më i lumtur dhe më i fuqishëm në botën tënde? Në qoftë se e ke të qartë dhe e ke kuptuar PARIMIN se çdo gjë që e mendon dhe çdo gjë që e thua shkon me shpejtësi në Univers dhe e njëjta TY TË KTHEHET, atëherë vështroje veten tënde. Kundroje veten tënde pa kritikë e pa akuzë. Duket se kjo është PENGESA më e madhe që duhet ta kapërcesh.

   Vetëm vështroje veten në mënyrë objektive.Koncentrohu dhe vërej me kujdes se çka po ndodh, por pa komentime.Vetëm vështro.Kur t’ia lejosh vetes të shikosh në brendi dhe të fillosh të vëresh se çka po ndodh, si po ndihesh, si po reagon, në çka po beson, do të jesh shumë më e hapur dhe vetëm atëherë do të bindesh për lidhjen tënde të plotë me Universin. Dhe kështu është.


   Secili prej nesh në këtë çast është duke punuar në mënyrën më të mirë që di. Po të dinim më mirë,po të kishim më shumë mirëkuptim e vetëdije,ne do të punonim më ndryshe.

   Gjithnjë jam e aftë të bëj atë që dua


   Pranojeni veten dhe dëshmojani vetes suaj se jeni të mrekullueshëm.Mos bëni mëkat ndaj vetes suaj.Kur të punoni diçka krejtësisht të re,mos e akuzoni veten pse në fillim ju mungojnë shkathtësitë e duhura.Ushtroni.Mësojeni se çka mund të punoni e çka jo.Herën tjetër,kur të filloni të punoni diçka të re,ose diçka më ndryshe,ndihmojeni veten tuaj.

   Mos e ndëshkoni veten për shkak të gabimeve, theksojani vetes atë që e keni bërë mirë. Lavdërojeni veten tuaj, fuqizohuni, kështu që herën tjetër, derisa ta bëni të njëjtën punë, të ndiheni më mirë. Çdoherë do të jeni gjithnjë të mirë e më të mirë. Shumë shpejt do ta përvetësoni shkathtësinë e re, çfarëdoqoftë ajo.
  • Nuk ka nevojë ta dimë se si duhet të falim veten dhe të tjerët.E tëra që duhet bërë është të jemi të gatshëm për falje.Universi do të kujdeset për atë “qysh”.

   Ua fal të gjitha përvojave të kaluara

   Kur të përmendet fjala FALJE, pranoje me sinqeritet, te kush të shkon mendja, sapo të thuhet kjo fjalë? Kush është ai person ose ajo përvojë për të cilën ke bindjen se kurrë nuk do ta harrosh,ose kurrë nuk do të jesh në gjendje t’ia falësh?Çka të lidh me të kaluarën?Kur të refuzosh të falësh, ti mbahesh shtrëngueshëm për të kaluarën dhe,prandaj, është e pamundur të jetosh në të tashmen, e dihet se vetëm në të tashmen mund ta ndërtosh ardhmëninë tënde.

   Falja është dhuratë e çmueshme,që ia dhuron vetes sate.Ajo të liron nga e kaluara, nga përvojat e dhimbshme dhe lidhjet që,po ashtu,të shkaktojnë vetëm dhimbje. Falja ta mundëson të jetosh në të tashmen.Kur të falësh veten dhe të tjerët,atëherë VËRTET JE I LIRË. Ndjenja e lirisë,që vjen pas faljes, është jashtëzakonisht e madhe dhe e fuqishme. Shpesh është mirë të falim veten tonë pse kemi duruar përvoja të dhimbshme, e, që nuk e kemi arritur ta duam sa duhet veten tonë, që të lirohemi nga këto dhimbje.Dhe,prandaj,duaje veten tënde,fale veten,fali të tjerët dhe jeto në TASH.

   Shikoje me vëmendje se si shija e hidhur dhe dhimbja po bien prej teje dhe si po hapen dyert e Zemrës sate.Çfarëdo që të bësh nga fusha e dashurisë të gjitha të sjellin kënaqësi dhe siguri.Fali të gjithë.Fale veten.Fali të gjitha përvojat e dhimbshme.Ti je i lirë.


   Shikoje veten në pasqyrë dhe thuaj: “E dua dhe e pranoj veten time pikërisht kështu siç jam”. Çfarë mendimesh po të vijnë? Dëgjoje qenien tënde si po ndihesh. Ndoshta pikërisht ky është thelbi i problemeve tua.

   I pranoj të gjitha pjesët e personalitetit tim

   Puna më e madhe për shërimin ose për arritjen e tërësisë,është pranimi i asaj që jemi, madje pranimi i të gjitha pjesëve të shumta të personalitetit tonë.Ta pranojmë veten nga koha kur çdo gjë na shkonte për dore, ose atëherë kur asgjë nuk na shkonte për dore.

   Ta pranojmë veten nga periudha kur ishim të paralizuar nga frika,apo atëherë kur ishim të mbushur me dashuri; në periudhën kur kemi pasur veprime të shëmtuara prej budallai të cekët e sipërfaqësor, apo ato në të cilat kemi qenë mjaft të kthjellët dhe të mençur; apo periudhat kur jemi zhgërryer si derrat, apo periudhat kur kemi qenë të suksesshëm?

   Të gjitha këto janë PJESË TË PERSONALITETIT tonë. Shumica e problemeve tona vijnë nga refuzimi i disa pjesëve të personalitetit tonë - për shkak se nuk e duam veten në mënyrë të plotë dhe pa kusht. Hajde që një herë të mos e shikojmë jetën tonë me turp.

   Ta rishikojmë të kaluarën tonë si begati dhe plotësi të vetë Jetës.Pa atë begati dhe atë plotësi, ne nuk do të ishim KËTA QË JEMI. Kur ta pranojmë veten në tërësi, atëherë do të arrijmë të jemi njëmend të TËRËSISHËM DHE TË SHËRUAR.
  • Në qoftë se nuk e doni veten plotësisht,të tërësishëm dhe deri në fund,atëherë këtë e keni mësuar diku.Prej kësaj mund të çmësoheni.Filloni ngadalë,në mënyrë që të jeni të mirë dhe gjentil ndaj vetes suaj.

   I Pranoj të gjitha që i kam krijuar për vete

   E dua dhe e pranoj veten kështu siç jam. Besoj, e pranoj dhe e mbështes veten në çdo moment. Kudo që të ndodhem, mund të jetoj e rrethuar me dashuri të zemrës sime. E vë dorën në zemër dhe e ndiej dashurinë që rrezaton çiltër prej zemrës sime. E di që mund ta pranoj veten time. Këtu dhe Tash.E pranoj trupin tim, gjatësinë dhe trashësinë, pamjen, gjininë dhe seksin, dhe të gjitha përvojat e mia. I pranoj të gjitha që i kam krijuar për veten time, TË KALUARËN TIME DHE ARDHMËNINË TIME.

   Jam e gatshme dhe e hapur për ardhmëninë.Jam Shprehje Hyjnore e Jetës dhe i meritoj të gjitha të mirat .Kështu sot i shoh dhe i pranoj gjërat. I pranoj edhe çuditë. E pranoj shërimin. E pranoj tërësinë time. Mbi të gjitha, e pranoj veten time. Jam qenie me vlerë të lartë dhe e mbështes veten time në të gjitha pikëpamjet. Dhe kështu është.

   Për ta ndryshuar jetën tonë të jashtme,duhet të ndryshojmë nga brenda.Atë çast që të jemi të gatshëm për ndryshime, është mahnitëse se si Universi fillon të na ndihmojë.Na i dhuron të gjitha që na duhen.

   Me lehtësi i jetësoj të gjitha ndryshimet


   Kur të nisim të punojmë më veten tonë,nganjëherë gjërat në fillim përkeqësohen,para se të marrin rrugën e përmirësimeve të dukshme. Nëse ndodh kështu,nuk duhet të brengosemi, sepse kjo është vetëm SHENJË se procesi ka filluar, që të pastrohet oksidimi (ndryshku) i vjetër.

   Vetëm duhet të lejojmë që të ndodhë.Por, na duhet edhe kohë,edhe durim që të mësojmë se çka është e domosdoshme. Mos kërkoni ndryshime instant (të çastit). Mungesa e durimit është vetëm KUNDËRSHTIM NDAJ MËSIMIT. Do të thotë, të kalojmë nëpër tërë procesin e jo të synojmë vetëm arritjen e shpejtë të qëllimit. Lejoni vetes udhëtimin e bukur e të sigurt që duhet të jetë: hap pas hapi! Sa më larg që të shkoni, aq më lehtë do ta keni.
  • Thuaj: “Jam i gatshëm për ndryshime”.Mos po heziton?E ndien se kjo nuk është e vërtetë? Cila bindje po ta shkakton bllokimin? Mos harro se ajo bindje është vetëm mendim, e mendimin mund ta ndryshosh.

   Kur të mbyllet një derë,hapen shumë dyer të tjera

   Jeta është një varg i dyerve që hapen e mbyllen. Kalojmë nga dhoma në dhomë, duke përjetuar përvoja të ndryshme. Shumica prej nesh do të dëshironim të mbyllnim ndonjë derë, sidomos dyert e vjetra të skemave e bllokadave negative, dyert e gjërave që më nuk janë as të mira e as të dobishme për ne.

   Shumica prej nesh pikërisht tash jemi duke i hapur dyert e reja të Jetës dhe ndeshim përvoja të reja dhe të mrekullueshme, herë-herë përvoja që kanë në përmbajtje MËSIMIN e herë që kanë në brendi GËZIMIN.

   Prej kur i hapim dyert e para, me ardhjen tonë në këtë planet, e deri në mbylljen e dyerve të fundit, kur të dalim nga planeti, gjithnjë jemi të sigurt. Këto janë vetëm ndryshime. Jemi në paqe me qenien tonë të brendshme. Veten e shohim si qenie të dashur dhe të sigurt. Dhe kështu është.


   Vendosmëria e butë,por e fuqishme dhe konsekuente për atë që zgjedhim të mendojmë,do të bëjë që ndryshimet të realizohen shpejt dhe lehtë.


   Jam e gatshme për ndryshime

   Bëni bashkimin e fortë të duarve. Cilin gisht e keni në anën e sipërme? Tash lironi duart dhe rishtas bashkoni në mënyrë që në anën e sipërme të jetë gishti tjetër. Qysh po ju duket kjo? Ndryshe? Ndoshta keni përshtypjen se kjo është e gabueshme? Lironi duart dhe bashkoni rishtas në mënyrën e parë.

   Qysh po ju duket tash kjo gjendje? Nuk është aq shumë e gabueshme? E njëjta gjë ndodh edhe kur të mësojmë diçka të re. Na duhet pak praktikë. Mund të bëjmë diçka për herë të parë dhe t’i themi vetes: “Jo, kjo është gabim”, dhe këtë të mos e bëjmë kurrë më, duke iu kthyer shprehive “të vjetra e të mira”.

   Por, në qoftë se jemi të gatshëm që të ushtrojmë pak, do ta zbulojmë të vërtetën se mund të bëjmë edhe gjëra të reja. Kur është fjala për diçka aq të rëndësishme, si DASHURIA NDAJ VETVETES, atëherë kjo e meriton një përpjekje dhe një vendosmëri për ushtrime.