Mendimet e zemrës

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Kur të jemi të gatshëm t’i realizojmë ndryshimet pozitive në jetën tonë,tërheqim çdo gjë që mund të na ndihmojë.

   Jam e gatshme të ndryshoj dhe të rritem

   Jam e gatshme t’i mësoj gjërat e reja për shkak se nuk i di të gjitha. Jam e gatshme t’i flak konceptet e vjetra, kur ato koncepte të mos më shërbejnë më. Jam e gatshme që objektivisht ta shikojë veten dhe të them: “Këtë nuk dua ta bëj më”. E di se mund të shndërrohem në Unë e Lartë, më shumë se që vërtet jam. Nuk dua të ndryshoj, që të bëhem më e mirë, sepse kjo do të thotë se nuk jam mjaft e mirë, por të bëhem Unë e Lartë. Është shumë sfiduese të rritesh e të ndryshosh, qoftë që, për këtë qëllim, më duhet të ballafaqohem me disa gjëra të dhimbshme në mua.

   Është shumë e rëndësishme se çka zgjedhim në këtë moment - të mendojmë, në çka të besojmë dhe çka të flasim pikërisht tash.Ato mendime dhe fjalë e përcaktojnë ardhmëninë tonë.Ato mendime i përcaktojnë përvojat tona – nesër,javën e ardhshme, muajin e ardhshëm dhe vitin e ardhshëm.

   Këto janë mendime,e mendimet mund t'i ndryshojë


   Sa herë kemi refuzuar që për veten tonë të mendojmë vetëm pozitivisht? E pra, në të njëjtën mënyrë mund të refuzojmë të mendojmë edhe negativisht. Njeriu do të thoshte: “Po nuk po arrij t’i ndal mendimet”.

   Po. Arrijmë dhe mundemi. Duhet të vendosim se pikërisht atë do ta bëjmë. Nuk duhet të luftojmë me mendimet tona, kur duam që diçka në jetë të ndryshojmë. Kur të vijë mendimi negativ,mund t’i themi: “Të falënderoj edhe ty që je këtu”.Me këtë nuk e harxhojmë energjinë në për mendime negative,por nuk e kontestojmë ekzistencën e tij.

   Ne, në të vërtetë, vetëm themi: “Ti je këtu dhe kjo është në rregull. Të falënderoj që ke ardhur, unë tash dua të bëj diçka tjetër. Nuk dua më të lidhem me këtë, por dua ta ndërtoj një mënyrë tjetër të të menduarit.”. Nuk duhet të luftojmë me mendimet tona, sepse shkaktojmë konflikte të reja. Duhet ta pranojmë praninë e tyre dhe të vazhdojmë tutje.