Nuk u sigurohet strehimi të riatdhesuarve

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Nuk u sigurohet strehimi të riatdhesuarve


   Ishte kthyer nga Italia në vitin 99, duke lënë familjen pas për t’iu bashkangjitur luftës. E pas përfundimit të luftës, Xhevdet Jashari, deri më 2008-ën, ishte pjesë e Policisë së Kosovës, për t’u larguar më pas drejt Italisë, e për të përfunduar në Belgjikë, në kërkim të kushteve më të mira, raporton KTV.
   Pas 5 vjet qëndrimi në kurbet, ishte rikthyer, ndërsa tani ka mbetur i pazgjidhur një problem që e kishte edhe më herët: strehimi. Ai thotë se me të mbërritur në Aeroportin e Prishtinës, nuk i ishin bërë të ditura të drejtat që i takojnë si i rikthyer, të parapara me Rregulloren për Riintegrimin e Personave të Riatdhesuar.
   Por, sipas Ministrisë së Brendshme, atij iu janë bërë të ditura të gjitha informatat e nevojshme dhe se deri tani ka përfituar pako të ndryshme ndihmash. Një prej arsyeve që atij fillimisht iu është refuzuar kërkesa për t’i siguruar strehim, ishte se Jashari kishte dhënë adresën e shtëpisë së babait të tij si vendbanim.