UDB-shët e Kosovës, me emër dhe mbiemër

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • UDB-shët e Kosovës, me emër dhe mbiemër   I shtyrë nga vuajtjet që kam pësuar unë dhe familja ime nga këta spiunë, e solla këtë listë këtu në Diplomacia.dk


   1-MEHMET SHOSHI - spiun ( ministër i Udbës)- merrte vetë pjesë në torturimin e të burgosurve,
   2. FEVZI AJVAZI - spiun,
   3. JUSUF KARAKUSHI - spiun udbash më vonë ministër i Udbës.
   4. HASAN MEHMETI-ish-kryeshef i Sigurimit shtetëror(UDB-së)në Prishtinë;
   5. NAZMI JUNIKU-ish-sekretar Krahinor i Jurisprodencës dhe Administratës së Përgjithshme;
   5. DURAK JASHARAJ-ish-gjykatës hetues;
   6. HALIL KELMENDI-ish-prokuror publik;
   7. DURMISH KOÇINAJ-ish-kryetar trupit gjykues
   8. SHEFQET BYTYQI-ish-gjykatës;
   9. FEHMI GASHI-ish-gjyqtar porot;
   10. YMER OSAJ - gjyqtarë,
   11. HASAN BERISHA-ish-gjyqtar porot;
   12. NAZMIJE KRASNIQI-ish-procesmbajtëse në gjykim;
   13. ISAK HASANI-gazetar i ›RILINDJES";
   14. ALI OLLONI ish-gazetar i"Zërit të rinisë"
   15. FAHREDIN GUNGA-ish-kryeredaktor i Radio Televizionit të Prishtinës(RTP);


   UDB-ashët që i torturonin të burgosurit:


   1. Bafti Jakupi,
   2. Lutfi Ajvazi
   3. Ejup Bajgora
   4. Mehmet Haskaj
   5. Ibush Kllokoqi
   5. Drago Dragojeviq
   6. Muharrem Dana
   7. Sllobodan Mijoviq
   8. Asllan Sllamniku
   9. Shefqet Hashani
   12. Zenun Shala
   13. Naip Hoxha
   14. Refik Tashi
   15. Metush Sadiku
   16. Zejnullah Shala
   17. Hasan Mehmeti
   18. Shefqet Obria
   19. Faik Nura
   21. Metë Kuqi


   ...Pak a shumë të gjithë këta gjenden edhe te "Dosja e Adem Demaçit".


   Të tjerë:


   1.Metush Latifi - gjyqtarë,
   2. tadej Rodiqi - gjyqtarë,
   3. Hilmi Zhitia - gjyqtarë,
   4. Nexhat Ajro - prokuror
   5. Mehmet Maliqi - ministër i udbes ( babai i Skëlzen Maliqit)
   6. Flori Bruqi - gazetar i Tanjugut ( lexo Ninit)
   7. Isak Nishevci - gjyqtarë..


   Ata që i bënë kurthe rinisë studentore:


   1. Rrahman Kastrati ( oficer jugosllav, kishte dorë në burgosjen e Gjyle Krasniqit)
   2. Adem Ymeri arsimtar, shkolla e mesme Shtimje
   3. Hasan Mirena, fshati Hade Obiliq spiunoi 29 veta të gjithë ushtarë shqiptarë,
   ( Zëri i Kosovës, numër 6 , viti 1983, faqe 15).
   4. Sadik Blakaj nga Komuna e ish-Istogut, Burimit, - në bashkëpunim me udbashët Selim Brosha e Jusuf Karakushi i ka qitur në kurthë plakun Qazim Sabit dhe Tahir Demajn, të dy nga Gjilani...
   -Më vonë ky, i poshtri Sadik Blakaj ka shkuar në Paris i cili ma vonë e ka qitur në kuthë Hysen Gegen i cili u dënua me 13 vjet Burg..
   5. Hasan Cërvadiku - profesor udbash në Prishtinë ( profesor në shkollën kulturologjike ku qenë burgosur dy nxënës të asaj shkolle Afrim Zhitia dhe Esat Brajshori)
   6. Halil Mujë Kabashi i fshatit Gjurakoc
   7. Ismail Horri - nga Istogu
   Sami Aliçkaj fshati Carrabreg
   ( të dhëna më të hollësishme rreth bëmave të tyre mund të gjenden te ( Zëri i Kosovës numer 5 viti 1983 faqe 15).
   8. Isuf Pllana fshati Shtitaricë, rrethi i Vushtrisë, ish-arsimtar i historisë në Obiliq ( Zëri i Kosovës numër 7/1983 faqe 14.
   9. Gani Shoshi dhe Hajdar Shoshi ( babë e bir) fshati Staradran Komuna e Istogut
   10. Istref Sadiku udbash - Ozdrim ( 7/83 zëri I Kosovës).
   11.Zenun çelaj, profesor i kimisë dhe rrahim Përçuku ( që të dy profesor të QAMO" Muharrem Bekteshi. Vushtrri) ( zëri i Kosovës numër 7, viti 1983.
   12. Rexhë Zeqiraj nga Pasjaki afër Gjilanit i njohur si Rexhë pasjaku vegël e Selim Broshës
   13. Bajram Troshupa, - arsimtar i fiskulltures në prishtinë
   14. Klodin Shiroka , arsimtare e matematikes ( mbesa e Kolë Shirokes)
   15: Fatmir Rexhepi, - aktivist i LSP punonjes të Prishtinës ( tani është zgjedhur ministër i punëve të brendshme në qeverin e re të A. Qekut)
   16. Jonuz Salihu, arsimtar i kimis ( ministër i drejtsisë sot) dhe aktivist i Lidhjes Komuniste ( sekretar në Qamo " Milladin popoviq ( normalja e Prishtinës)
   17. Hasim Milici fshati papaz komuna e Ferizajt
   18. Januz Loshi udbash Skënderaj
   19. Bahtir Asllani i Makermalit ( Zëri i Kosovës numer 4 viti 1983 faqe 15)
   20.Vuksan Vuksanaj, udbash që përcillte emigracionin në Nju Jork
   21. ZYHRA KURTESHI( ZYHRA KASTRATI) fshati Lebushë Komuna e Deçanit.
   22. Demë Muja pejë, udbash plagos për vdekje tre fshatarë të Radavcit dhe për këtë as edhe një ditë nuk mbanë burgë.
   23. Bajram fazliu ose Bajram çarraniku ose PATLIGJANI, fshati Iligje pejë
   24. Izet Imeri Komogllav, ferizaj
   25. Hasan Lekiqi , udbash gadime Komuna e Lipjanit
   26. Asllan hetem Ibrahimi Gadime e Epërme me vajzen e gruas XHEVAHIREN..Kjo punonte në udbë...
   27. Agim Tasholli - gadime e Ulët, nip i kryeudbashit faik Dudushi
   28. Faik Dudushi . kryeudbash
   29. Ejup Kamerolli nga Llapashtica
   Ahmet Deliu , Podujevë
   30. Ahmet Ahmeti gjykatës ( dënopi kadri osmanin).
   31. Sokol Osman oruqi - Turiqevc Skënderaj
   32. Maliq dhe Fatmir Sheholli ( babë e bir),- ky i dyti edhe sot punon për UNMIKUN..
   33. Nijazi Hasani fshati rakovicë ose qysh e kanë quajtur ndryshe Nijazi Kisha ( për të gjithë këta mund të lexohet në Zërin e Kosovës numer 10 viti 1984 si dhe në ZIK numer 5 viti 1985).
   34. Fehmi Bradashi, profesor i gjeografis në shkollën e mesme 8 Nëntori në Podujevë
   35. Ramiz Shehu " Hitleri" mësues,
   36. Ukë Muçaj , - gjykatës në Pejë,
   37. Nezir Sherifi, spiun në Ferizaj,
   38. Shaqir Uka dhe Vahide Uka ( burrë e grua njeri dhëndër i Halit Ternavcit e tjetra e motra)..
   39.Xhafer Qorri (i vrarë nga një police magjup gjatë luftës se fundit ne trafastacionin e Drenasit, përndryshe ky kishte dorë ne masakrat e Qirezit,Likoshanit dhe Abrise).
   40. Hamz Shtutica, (njëjtë sikur Xhafer qorri,por ky i vrarë pas luftës nga TRIMI Burim Ramadani me shokë i cili u denua para ca javeve me 30 vjet burg-çudi apo)
   40. Zenel Hoti nga fshati Godanc i Drenasit .


   EMRA TJERË TË SPIUNËVE:
   Zymer Maqastena - spiun,
   Ibush Arifi - bashkëpuntor i udbës me të bijtë nga bakshia
   Murat zhevelli
   Ibër Hasku - udbash ( vrau Haxhi Tishakun)
   Januz Haklaj, - spiun
   Hysen prushi - bashkëpunëtor
   Shaban Abazi
   Agim Muhagjiri - gazetar ( ky në vitin 1990 publikisht në gazeten Rilindja kishte kërkuar falje për bëmat e tija dhe natyrisht..hm.. ishte falur sepse megjithat e kishte kuptuar gabimin që kishte bërë punën e dreqit)
   Ramë Ademaj - udbashë Pejë
   Istref Sadikaj - udbashë Pejë
   Ramë Ademi - kryeudbashë pejë
   Rrahman Zylfiu - udbashë Kumanovë
   Rabit Zylfiu ( ishte dërguar në Turqi për të bërë atentat në Sabri Novosellen dhe pasi e kishte burgosur policia turke ky në një proqes gjyqesor edhe kishte pohuar këtë gjë se: " ishte dërguar për të përcjellë një emigrant shqiptar nga Jugosllavia) -për këtë më hollësisht shkruan " Zëri I Kosovës" numër 6 viti 1983..
   Behxhet Jashari - udbash hajdut
   Behxhet Behxheti - Shkup
   Januz Panjolli - Shkup ( Zëri I Kosovës numër 7 vitit 1983
   Rexhep Musliu - Shkup
   Hasan Abazi - historian Kërçovë
   Selman Sadiku -
   Nexhemedin Rustemi - Kërçovë
   Hamit hamiti ( dëbohet nga Shqipëria si agjent i udbës dhe vazhdon punën në Maqedoni, pra kjo vërteton që Jugosllavia tentonte të qonte spiun në Shqipëri të cilët gjoja si të përndjekur nga serbet...pra shifet se si ky spiun ishte zbuluar nga Tirana dhe me ta kthaer ky kishte vazhduar punën e tij në SPB të Maqedonisë).
   Zylal Abedini - udbash SPB Maqedonis
   Abdyl Zhuta - udbash Ohër
   Edin Marku - udbashDibër
   Ajrush Toska - udbash Strugë
   Sherif Trema - udbash Kërçovë
   Kaim Murtishi ( zik numer 3 viti 1984).
   Mehmet Hasku - udbash Pejë
   Halit Deliu - spiun nga majaci
   Xheladin beçiri - udbash
   Kristë Gegaj - Istog ( personalisht shkon dhe burgosë Emine Mahmutajn)
   Xhelil Shala - Hade
   Nijazi Limanowski ( Limani)
   Xhabir Alija ( Ilijowski) ( zik numer 3 viti 1985 faqe 19)
   Esat Limani - arsimtar bilologji
   Mustafa Abedinoski
   Qamil Muhagjeri ( udbash në ambasaden e e Jugosllavis në Tiranë - ma vonë e patën dërguar në Cyrih për të përcjellur emigracionin ( zëri I kosovës 7-8 gusht -shtator) 1986
   Nezir Sferifi - udbash Ferizaj
   Enver Gashi - diplomat Cyrih
   Sali bajrami, Ibush maraj, Sinan Blakaj, Nimon Blaka të gjithë nga Vrella ( Zëri I kosovës 4 prill 1987)...
   Murat shevelli..më pastaj pasojnë.
   Enver shevelli
   Naser Shevelli(inspektor)
   Ramadan sermagjaj (kryudbash) Ne Gjilan


   KUSH E PËRBËNTE STRUKTURËN E OZN-së-UDB-së NË KOSOVË NË VITET 1945-1990 ?!
  • UDB-shët e Kosovës, me emër dhe mbiemër

   Ata që përbënin strukturat udhëheqëse të këtij shërbimi famëkeq dhe që përgatitën mijëra procese gjyqësore, në bashkëpunim me strukturat politike në Kosovë,kundër atdhetarëve shqiptarë, ishin:

   1.Çedo Mijoviq,
   2.Sedo Topalloviq
   3.Rajko Vidaçiq
   4.Miqa Mijushkoviq
   5.Lluka Tomanoviç
   6.Vllado Shilegoviq
   7.Budimir Gajiq
   8.Milosllav Bllagojeviq
   9.Andrija Vujoviq
   10.Radomir Bojaniq
   11.Novak Samargjiq
   12.Kosta Mihajlloviq
   13.Radovan Tapushkoviq
   14.Jovan Rosandiq
   15.Gojko Medenica
   16.Mirko Iliq
   17.Zhivko Gjurishiq
   18.Vesho Cvetkoviq
   19.Drago Cërnigiq
   20.Angjellko Armush
   21.Shaban Kajtazi
   22.Xhevdet Hamza
   23.Mehmet Shoshi
   24.Jusuf Karakushi
   25Mustafa Sefidini
   26.Xheladin Beqiri
   27.Istref Sadikaj
   28.Bedrush Shala
   29.Cvetko Llakoviq
   30.Jakup Hoti
   31Ahmet Asllani
   32.Sahit Meraku
   33.Bafti Jakupi,
   34.Pavle Jelisaviq
   35.Mehmet Haskaj
   36.Ibush Kllokoqi
   37.Drago Dragojeviq
   38.Muharrem Dana
   39.Sllobodan Mijoviq
   40.Asllan Sllamniku
   41.Shefqet Hashani
   42.Svetisllav Dollasheviqi
   43.Zenun Shala
   44.Naip Hoxha
   45.Refik Tashi
   46.Metush Sadiku
   47.Zejnullah Shala
   48.Hasan Mehmeti
   49.Shefqet Obria
   50.Rajko çalloviqi
   51.Metë Kuqi
   52.Ramçe nga Prizreni
   53Ahmet Dobruna
   54.Faruk Mehmeti
   55.Mexhid Beqiri
   56.Lutfi Ajvazi
   57.Hajredin Bujupi
   58.Ramush Isaku
   59.Sahit Zogaj
   60.Halim Hajdari
   61Bashkim Qerkini
   62.Osman Veliqi
   63.Fahredin Sllamniku
   64.Imer Sllamniku
   65.Xhemajl Bilkiqi
   66.Hyzer Ahmeti
   67.Nexhmedin Mehmeti
   68.Hasan Salihu
   69.Nevzat Jashari
   70.Ahmet Blakçori
   71.Zenel Hoti
   72.Ismet Haziri
   73.Pal Selmani
   74.Imer Kuçi
   75.Naman Sijarina
   76.Ejup Azemi
   77. Ali Halili
   78.Jusuf Hashani
   79.Shaban Hoti
   80.Shaqir Krasniqi
   81.Pashk Berisha
   82.Zeqir Hasangjekaj
   83.Mustafë Aliu
   84.Xhafer Kaliqani
   85.Adem Ibishi
   86.Ramadan Ferizi
   87.Avni Sadriu
   88.Nexhdet Gjoci
   89.Sahit Ismajli
   90.Ismail Gërbeshi
   91.Ejup Bajgora
   92.Sllobodan Mijoviq
   93.Bejtush Beka
   94.Ismet Baleci
   95.Kemajl Shabani
   96.Xhavit Kuçi
   97.Isa Bunjaku
   98.Zyber Zyberi
   99.Sylejman Salihu
   100.Hakif Latifi
   101.Hashmet Baxhaku
   102.Hilmi Syla
   103.Rifat Berisha
   104.Bajram Munishi
   105.Haki Velija
   106.Hasan Shahini
   107.Muamer Novobërdaliu
   108.Drita Novobërdaliu
   109.Ahmet Delia
   110.Ejup Kamerolli
   111.Murat Tërnava
   112.Ibush Kllokoçi
   113.Lorenc Selmani
   114.Refik Tashi
   115.Faik Nura
   116.Sabah Muhaxheri
   117.Sabit Myftari
   118.Ndrec Preni
   119.Selim Ndrecaj
   120.Ali Vllasi-vëllau i Azem Vllasit
   121.Xhafer Bejiqi
   122.Hajredin Bujupi
   123.Bejtush Beka
   124.Qerim Sllamniku
   125.Abaz Ajvazi
   126.Hajrulla Jashari
   127.Zejnulla Hajrizi
   128.Halit Hasani
   129.Nexhmedin Ajeti
   130.Hilmi Hasani
   131.Dërgut Jakupi
   132.Ilaz Maxhuni
   133.Enver Dragusha
   134.Demë Mujaj
   135.Abdurrahman Mulla
   136.Enver Kelmendi
   137.Jakup Llonçari
   138.Nazif Zymberi
   139.Hasan Banushi
   140.Kajtaz Bacaj
   141.Halit Muhaxheri
   142.Vesel Krasniqi
   143.Latif Dulla
   144.Daut Morina
   145.Isa Kastrati
   146.Glauk Dulla
   147.Astrit Koshi
   148.Zenel Celina
   149.Musa Jorganxhiu
   150Jusuf Konstandini
   151.Kemajl Celina
   152.Xhemali Shasivari
   153.Hysen Bajrami
   154.Qerim Buzhala
   155. Hasan Rrystemi
   156.Ilaz Vranovci
   157.Shefazim Tërshnjaku
   158.Lulëzim Neziri
   159.Mustafë Maliqaj
   160.Azem Haliti
   161.Shaban Maloku
   162. Hysni Topalli
   163.Bajram Luri
   164.Hebib Koka
   165.Avdi Musa
   166.Hamëz Shefkiu
   167.Raif Sërmaxhaj
   168.Xhavit Basha
   169.Aliriza Osmani
   170.Mehmet Neziri
   171.Fatmir Dërmaku
   172.Halim Hajdari
   173.Naser Shavelli
   174.Fadil Ibrahimi
   175. Avdi Maliqi
   176.Ramadan Sërmaxhaj
   177.Sejdi Kastrati
   178.Emin Kastrati
   179.Haki Haziri
   180.Ramadan Syla
   181.Selim Brosha
   182.Faik Nura
   183.Musa Bajgora

   Kjo listë e gjatë nuk përfundon këtu...!!!
  • UDB-shët e Kosovës, me emër dhe mbiemër

   KUSH ISHIN EKZEKUTUESIT E DENIMEVE TË MIJËRA ATDHETARËVE SHQIPTARË- GJATË VITEVE 1950-1990:
   Gjyqtarët dhe prokurorët që vepruan me urdhëra të UDB-së dhe të strukturave politike e shtetërore të kohës,ishin:
   1.Arif Korapi-gjyqtar
   2.Ali Abdullahu
   3.Ismail Xhemaili
   4.Bozhidar Zuloviq
   5.Dragolub Neshiq
   6.Rexhep Kryeziu
   7.Abdyl Demë Hoxha
   8.Branko Zhuiq
   9.Radosllav Cerovqanin-prokuror
   10.Vasilije Gjorgjeviq
   11.Vidak Petroviq-gjyqtar
   12.Isa Omeragiq
   13.Pavle Armush
   14.Mirko Spasiq
   15.Shaqir Zogaj
   16.Ratomir Paternogiq
   17.Mustafë Hoxha
   18.Vebi Memeti
   19.Sefë Sherifi
   20.Tuna Tomiq
   21.Millorad Llazareviq-prokuror
   22.Tahir Ibrani-gjyqtar
   23.Ramo Vodopiq-prokuror
   24.Zhivojin Cvejiq-gjyqtar
   25.Sahit Meraku
   26.Sherif Boshnjaku
   27.Trajko Angjelkoviq
   28.Osman Bytyqi
   29.Sefedin Bakalli
   30.Lubomir Veloviq
   31.Zyhdi Sadiku
   32.Minush Xërxa
   33.Hazir Haziri
   34.Tefik Shala
   35.Nebih Qena
   36.Mirko Matoviq-prokuror
   37.Nazmi Juniku-gjyqtar
   38.Beqir Shehi
   39.Mehmet Spanqaliu
   40.Isak Nishevci
   41.Durmish Koçinaj
   42.Shefqet Bytyqi
   43.Durak Jashari-gjykatës hetues
   44.Mr.Halil Kelmendi-prokuror
   45.Fehmi Gashi-gjyqtar
   46.Hasan Berisha
   47.Metush Sadiku
   48.Azem Emini
   49.Qazim Goxhufi
   50.Maksimoviq Dojqin
   51.Njazi Burgideva-prokuror
   52.Riza Loci-gjyqtar
   53.Orhan Basha
   54.Bajram Blakaj
   55.Orhan Rekathati
   56.Ilaz Alija
   57.Mentor Qoku
   58.Verosllava Dimiq,
   59.Reshat Millaku-prokuror
   60.Ymer Osaj-gjyqtar
   61.Sllobodan Zhivkoviq
   62.Ukë Muçaj
   63.Adem Gorani
   64.Ibish Maraj
   65.Kërsto Radoviq
   66.Tadej Rodiqi
   67.Nikë Lumezi
   68.Refik Halili
   69.Sabit Sylaj
   70.Sherif Selishta
   71.Qerim Metaj
   72.Ndue Selmanaj
   73.Ismet Emra
   74.Riza Fazlu
   75.Metush Latifi
   76.Xhevat Halili
   77.Halil Halilaj
   78.Miftar Jasiqi-prokuror
   79.Qazim Tolaj-gjyqtar
   80.Masar Pirana
   81.Aqif Tuhina
   82.Nekibe Kelmendi
   83.Bujar Juniku
   84.Aziz Rexha
   85.Kapllan Baruti-prokuror
   86.Ruzhdi Kozmaçi
   87.Flamur Kelmendi
   88.Hamit Gashi
   89.Jakup Gurmani
   90.Selman Ukaj
   91.Xhemajlije Mustafa
   92.Zeqir Bërdynaj
   93.Muharrem Skënderi-gjyqtar
   94.Jusuf Mejzini
   95.Sylejman Limani
   96.Ahmet Ahmeti
   97.Bajrak Kadriu
   98.Sali Duja
   99.Safet Gorani
   100.Pjetër Përgjokaj
   101.Skënder Morina-gjykatës hetues
   102.Nikollë Vazura-gjyqtar
   103.Shefki Sylaj
   104.Abdylselam Seladini
   105.Mahmut Halimi
   106.Kadri Sylaj
   107.Shefki Sylaj
   108.Nikollë Gegaj
   109.Gani Rexha
   110.Rifat Abdullahu
   111.Sudan Gorani
   112.Hilmi Zhitia
   113.Shaban Berisha
   114.Shyqri Qerimi
   115.Bejtë Alidemaj
   116.Qazim Goxhufi
   117.Osman Sylejmani
   118.Miftar Jasiqi,
   119.Spasoje Zamfiroviq-prokuror
   120.Ramadan Vraniqi...... /Diplomacia.dk

   Kjo listë nuk është e përkryer!