Çka Thane 33 Vjet Më Parë Për Demonstratat 1981: Fadil Hoxha, Xhavit Nimani, Mahmut Bakalli, Azem Vllasi?

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Çka Thane 33 Vjet Më Parë Për Demonstratat 1981: Fadil Hoxha, Xhavit Nimani, Mahmut Bakalli, Azem Vllasi?

   Nga RESHAT BADALLAJ Tashmë dihet botërisht se Demonstratat gjithëpopullore dhe Revulucionare të vitit 1981, bene kthese të madhe historike. që nga ajo dite, pikerishte me 11 mars të ketij viti, kurre nuk pushoi populli liridashes kosovare për liri nga qizmet e pushtuesit serbiane dhe langojve cetniko-titist. Shih për kete,tradhtaret e kombit nuk lane gur e dru bashke për të levizur kunder tradhetareve, që kishin nisur vallen e lirise,pra zagaret serbiane degjonin edhe frymarrjen. Çuditerisht,tridhjete vjete me vone, një klysh, një bir shkine, doli kunder Demonstratave të vitit 1981, që bera një shkrim,lidhur me këtë Demonstrate. Doren ne zemer, doli “burre” dhe haptazi tregoi se ishte i një familje të zagareve

   serbiane. Aferim! Ne, po i´a japim pike për pike…


   Fjala e FADIL HOXHES para aktivit politik te Prishtinës, me 3 prill 1981


   Shoqe dhe shoke, deshiroje të them menjehere ne menyre te qarte,se ngjarjet jane veper e kurdisur mjeshtrisht me karakter armiqesor. Kjo është veper e kontrarevulucionit, e armiqeve të hapet të Jugosllavise socialiste.Elementet armiqesore po tentojne me parulla të rrejshme dhe demagogjike,

   ne esence me kerkesa nacionaliste dhe shoveniste të mashtrojne dhe të cojne ne rruge te gabueshme një numer të rinjve.Per ne nuk është i panjohur fakti se armiqte tane me parullen “KOSOVA REPUBLIKE”perhere manipulojne kur tentojne të sulmojne sistemin tone nga arsenali armiqesor.Kjo nuk është ndeshje e pare që luftojme kunder tyre.ATA JANE ARMIQTE E NJOHUR,ata kane qene nder armiqte kryesor të LNC-es dhe te revulucionit. Ata pak tradhtare të mjerueshem me parulla demagogjike dhe armiqesore,keta elemente armiqesore fare të paturpshem denohen nga gjithe popujt. Ne po të njejtin diskutim Fadil Hoxha, pati deklaruar edhe fjalet:”pleh i Kosoves” dhe

   “bira e minit 300 grosh”

   Deklarate e XHAVIT NIMANIT kryetar i kryesise se KSAK   Armiku tentoi që për qellimet e veta armiqesore ta mashtroje rinine studentore e shkollore si dhe punetoret.Kombet e kombesite të Kosoves duke hetuar prapavijne armiqesore të demonstratave ata i denuan ashper forcat armiqesore të cilet nuk arriten t´i dobsojne,unitetin, vellazerim-bashkimin. Ne demonstratat me karakter armiqesor nga pozita e nacionalizmit shqiptar me 11 e 26 mars, me 1 prill dhe sot,jane të koncentruara per veprimtari armiqesore,forcat armiqesore perdoren metoda të ndyera,ne këtë menyre armiku nuk pati sukses, sepse Jugosllavia i denon ashper duke hetuar prapavijen

   armiqesore.


   Mahmut Bakalli 19 janar 1936-14 prill 2006


   MAHMUT BAKALLI ne Mbledhjen e Komitetit Krahinor të LK të Kosoves, me 7 prill 1981:

   Qe disa dite jemi ballafaquar ne krahinen tone me një situate tejet te nderlikuar dhe të veshtire politike e të sigurise që u krijua me veprim të armikut te brerndshem e u nxit e u kordinua nga armiku i jashtem. Ne esence ne i njohim forcat reakcionare të cilat i organizojne keto demonstrata. U paraqiten me vendalizem,kercnime, presione. Me parullat demagogjike nacionaliste ata ne te vertete ne vend të barazise nacionale dhe vellazerim-bashkimit imponuan urrejtje ndaj popujve të tjere.Me të njejtin qellim,irredentist nacionalist e armiqesor ata theksuan edhe parullen “DUAM REPUBLIKE”! Pasojat me të renda të ketyre demonstratave armiqesore dhe veprimtarise se armikut nga pozita e nacionalizmit e separatizmit shqiptare reflektohen ne marrdhanjet ndernacionale ne Kosove. Ato tani kane krijuar

   nje ndenje të ftohjes si ne krahinen tone ashtu edhe ne mardhenjet NE REPUBLIKEN E SERBISE DHE NE JUGOSLLAVI.


   Azem Vllasi e Sllobodan Millosheviqi


   Nga fjala e AZEM VLLASIT: A netare i Kryesise se LSPP-es se Kosoves të mbajtur me 13 prill 1981, Organizatoret dhe nxitesit e veprimtarise armiqesore dhe kesaj here nxoren ne shesh shume teza dhe

   parolla nga arsenali dogmatik inforbyrist,irredentist, antijugosllav të hedhin faren e urrejtjes ne radhet e kombeve dhe kombesive tona. Organizatoret dhe nxitesit e trazirave perdornin metodat e dhunes,sulmit dhe orragances. Artikulli i botuar ne gazeten “ZERI I POPULLIT” është me plote informata të rreme…