Zbardhen emrat e 65 shqiptarëve që u nisën për xhihad në Siri

  Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

  Përkthyes

  Radio Projekt 21

  Ndegjo me Internet Explorer

  Ndegjo me Firefox

  Forumsstruktur

  Team

  • Zbardhen emrat e 65 shqiptarëve që u nisën për xhihad në Siri


   Zbulohen emrat e 65 shtetasve shqiptarë që luftojnë për xhihad në betejat e përgjakshme siriane. Bëhet fjalë për persona që kanë ikur në periudha të ndryshme, ku në 11 raste xhihadistët shqiptarë, kanë marrë me vete gratë dhe fëmijët e tyre të mitur. Një realacion informativ i dërguar nga Shërbimi Informativ Shtetëror në Prokurorinë e Krimeve të Rënda në fillim të muajit shtator 2013, tregohen të gjithë emrat e personave që janë larguar në Siri.

   Relacioni jep informata tronditëse, pasi disa nga gratë e luftëtarëve shqiptarë të rënë Sheid (dëshmor) në luftën siriane, janë detyruar të martohen me persona të tjerë, shqiptarë, që ndodhen në Siri. Në relacion nënvizohet një rast, ku gruaja e njërit prej personave që humbi jetën në Siri, është përdhunuar, për shkak se refuzoi të martohej dhe kërkoi me insistim të kthehej në Shqipëri. Ndërkohë nuk dihet me saktësi fati i fëmijëve, pasi informacionet për ta janë kontradiktore, ku shpeshherë raportohet se përdoren për të shërbyer në kampet e organizatës “Al-Nusra” dhe herë të tjerë ka raportime, se disa prej fëmijëve janë përdorur në luftime.

   EMRAT E SHQIPTAREVE QE KANE SHKUAR NE SIRI

   JANE KTHYER

   Isa (Pëllumb) Nergjoni (Fetar – Jahja),
   Denis Shimili
   Medat Hasani
   Dritan Kosturi
   Çlirim Hate Kuqo
   Ylli Kujtim Bregu
   Eduart Muharrem Dursi
   Leonard Përleka
   Amiraldo Zdrava, (Abdullah),
   Kujtim Zeqir Tafa (Ebu Hatixhe)
   Zeqir Imeri, (Emri fetar Zekeria),
   Edmond Balla
   Erzen Gashi
   Kujtim Tota
   Armand Morina (Mahmud)
   Zyber Gurra
   Dionis Qevani (Abdulla),
   Edmond Suparaku (Ebu Bekër)
   Leart Salaj
   Ledio Mehmeti
   Gramoz Çengeli
   Gezim Ruçi
   Jetnor Hasa
   Asrimuhammed Tahiri
   Enes Miska
   Edmond Osmaj

   NUK JANE KTHYER

   Gerti Pashja (Ebu Muxhahid ose Muhamed)
   Almir Daci (Ebu Belkisa nga Pogradeci) me gruan
   Arjan Kallanxhiu
   Orges Merko (Zeyd Al Albani),
   Ervis Saliasi,
   Festim Kullaj
   Ermal Doçi,
   Bledar Veshti,
   Mustafa Kuçi,
   Artur Koçollari
   Besmir Cake,
   Mariglen Dervishllari
   Shpresim Gjoka
   Arber Zani,
   Mehdi Manallari
   Erdet Korro (Deti),
   Dorian Kuqo,
   Ervin Duka,
   Shpetim Shkoza,
   Shkëlzen Dumani me dy fëmijë
   Sherif Taushani grua e 3 fëmijë
   Erjon Basha grua e dy fëmijë
   Krenar Shuli me gruan e dy fëmijë
   Shyqyri Kaca grua e 3 fëmijë
   Ervin Hasanaj (Ebu Ahmed) gruan e 2 fëmijë
   Artur Korra
   Enes Cami
   Ilirjan Gjongecaj
   Eduard Dursi
   Altin Demirlika
   Alimira Kastrati me dy fëmijë
   Mehmet Stafasani grua e 5 fëmijë.

   TË VRARË

   Anri Maliqaj
   Ermal Xhelo
   Denis Jangulli
   Hamit Muslija
   Hasan Korvafaj
   Diamant Rasha (Ebu Amar)
   Bledian Hamza (Ebu Samed)